BCN Fiscalist

Wil jij uitvoering geven aan fiscale wet- en regelgeving? Kun jij goed samenwerken én binnen een team toch je eigen verantwoordelijkheid nemen? Reageer dan op deze functie.

HBO | Bonaire | 39,5 uur |  P&O2021_10_008 | Sluitingsdatum: 17 november 2021

Functieomschrijving

Als fiscalist ben je verantwoordelijk voor het juist en volledig behandelen van aangiften en/of bezwaarschriften op het gebied van alle voorkomende belastingmiddelen. Je gaat je specialiseren in de twee voornaamste belastingmiddelen, te weten Algemene Bestedingsbelasting en Loonheffing. Op het gebied van Opbrengstbelasting ben je onder meer verantwoordelijk voor het controleren van jaarrekeningen. Je treedt in deze functie op als vakkundig gesprekspartner voor particulieren en adviseurs.

Je geeft collega’s advies over fiscaaltechnische aspecten in diverse casussen. Daarbij word je ingezet om, zowel in- als extern, voorlichting te geven. Je beschikt over vaardigheden om beroepsprocedures te voeren, of hebt hier reeds ervaring mee. Je denkt en handelt klantgericht vanuit de processen en de samenhang hiervan. Afhankelijk van je opgedane kennis en ervaring, krijg je de mogelijkheid om steeds complexere zaken en deelprocessen te behandelen, te coördineren en/of te bewaken. Gelet op de wettelijke termijnen en het klantbelang, ligt de focus te allen tijde op de productie. Tenslotte geef je advies aan het managementteam en verzorg je de vastleggingen in nota’s.

Je verricht werkzaamheden voor de Belastingdienst CN ten behoeve van alle drie de eilanden van Caribisch Nederland.

De organisatie

Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) is met 110 medewerkers verantwoordelijk voor belastingheffing, -toezicht en inning van de rijksbelastingen en de uitvoering van de Belasting-, Douane- en Accijnswetgeving binnen de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De wet- en regelgeving wijkt af van Europees Nederland en andere Caribische delen van het Koninkrijk. Op alle drie de eilanden zijn kantoren gevestigd. BCN is onderdeel van de Nederlandse Belastingdienst/Douane.

BCN heeft inmiddels een breed pallet aan (online) dienstverlening operationeel en is toonaangevend op ICT-gebied voor de overheid in de regio.

De afdeling

De afdeling Heffing & Toezicht houdt zich onder andere bezig met het beoordelen van aangiftebiljetten, het controleren van administraties op fiscale belangen, het opleggen van aanslagen en het behandelen van bezwaar- en beroepsschriften. Daarnaast is deze afdeling belast met de uitvoering van administratieve ondersteuning en balieverkeer.

Competenties

 • Analytisch vermogen;
 • Cijfermatig inzicht;
 • Oordeelsvorming;
 • Resultaatgerichtheid;
 • Planning en organiseren;
 • Samenwerken;
 • Overtuigingskracht.

Functie-eisen

 • Minimaal een HBO-diploma, richting Fiscaal Recht;
 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Bereidheid om meerdere belastingmiddelen te behandelen;
 • Adviesvaardigheden;
 • Goede mondelinge- en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels; beheersing van Papiaments is een pre.

BCN zoekt een stevige persoonlijkheid, die zich niet snel uit het veld laat slaan. Door de passie voor en affiniteit met het vakgebied is de nieuwe fiscalist die wij zoeken uitstekend op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving. Ook wil deze persoon zich blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.

Wat wij bieden

 • Een aanstelling conform Rechtspositiebesluit ambtenaren BES;
 • Een marktconform salaris in aanloopschaal 10 (bruto maandsalaris van minimaal $ 2.967,–) en functieschaal 11 (bruto maandsalaris van maximaal $ 4.460,–), bij een arbeidsduur van 39,5 uur per week. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring;
 • Met ingang van 1 januari 2022 bedraagt de werkweek 36 uur per week, met behoud van salaris;
 • Vakantiegeld (8,33% van de bezoldiging);
 • Een 13e maand (8,33% van de bezoldiging);
 • Een pensioenvoorziening ondergebracht bij Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN);
 • 184 vakantie-uren bij een werkweek van 39,5 uur per week (met ingang van 1 januari 2022 168 vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur per week);
 • Een tijdelijke aanstelling van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling, bij goed functioneren en een positief beoordelingsresultaat;
 • Een verhuisregeling voor kandidaten die van buiten het eiland reageren.

Procedure

 • Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.
 • Een assessment of casus kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Aanstellingseisen

 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • Een medische keuring ten behoeve van toelating pensioenfonds.
 • Het Nederlanderschap.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Gommert Tramper, Teamcoördinator Heffing & Toezicht, telefoonnummer: +599 781 5648 of Ruud van den Bosch, CFO/ Hoofd Bedrijfsvoering, telefoonnummer: +599 781 0269.

Digitaal solliciteren

Je kunt je Curriculum Vitae voorzien van motivatie, per email sturen naar: vacature@rijksdienstCN.com

SGB is per direct op zoek naar een enthousiaste, vakbekwame administratief medewerker voor de leerling-administratie  (1 fte) van  Liseo Boneriano

Wat ga je doen?

De medewerker (leerling)administratie verricht administratieve werkzaamheden, het leerlingvolgsysteem en de examenadministratie. De medewerker is vraagbaak voor leerlingen, ouders, personeel en derden voor algemene informatie over de school. Deze functie is praktisch uitvoerend en vraagt een collega met energie en enthousiasme. Zo neem jij de eerste lijn telefoontjes aan, van bijvoorbeeld ouders/verzorgers die een vraag hebben. Je voert gegevens in Magister (leerlingvolgsysteem) wat uiteraard de nodige accuratesse van je vraagt. Je verwerkt in het systeem een correcte en volledige opbouw van de dossiers en zal er een eventuele vervolg actie aan moeten volgen. Ook sta jij paraat voor eventuele vragen over lessen, boeken en beheer jij de correspondentie aan ouders, leerlingen en collega’s. Als aanspreekpunt voor zowel ouders en leerlingen weet jij wat er speelt in de school. 

Wat vragen wij van je?                                                                                                                                                                                            Je hebt minimaal een voltooide MBO-opleiding en enkele jaren administratieve ervaring bij voorkeur op een school. Je kunt snel schakelen en dan nog steeds accuraat werken. Je beschikt over uitstekende kennis van het Nederlands in woord en geschrift;. Je hebt affiniteit met de doelgroep: jongeren tussen 12-18 jaar. Je bent een organisatorisch talent. Je bent goed in het werken met Microsoft Office pakket, met name Excel. Je bent bereid je kennis uit te breiden door middel van cursussen. Kennis en ervaring met Magister heeft een sterke voorkeur.

Wat bieden wij?

Je komt te werken met één collega van de leerling-administratie met wie je nauw samenwerkt. Als administratief medewerker word je gewaardeerd om jouw proactieve houding en jouw initiatieven. Het betreft een veelzijdige baan met uitdagingen in een informele sfeer. We bieden een salaris dat past bij de functie en taken (schaal 5 met een max. van 2152 USD bruto bij een fulltime aanstelling) en goede arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering. We starten met een jaarcontract. Een vaste aanstelling kan op termijn tot de mogelijkheden behoren.

Is jouw interesse gewekt?

Wij ontvangen dan graag jouw sollicitatiebrief vergezeld van een  Curriculum Vitae en (gescande) kopieën van diploma’s uiterlijk 17 oktober 2021. Rechtsboven aan deze pagina vind je een knop waarmee je kan solliciteren. Daar laat je je contactgegevens, motivatiebrief, cv en kopieën van je diploma’s achter. Heb je al eerder via onze Sollicitanten Self Service gesolliciteerd? Log dan eerst in en vervolgens solliciteer je op de gewenste vacature.

Heb je vragen, neem dan contact op met mw. B. Sol,  Unit-Directeur van Liseo Boneriano: Tel +599-7157780 of: Barbara.Sol@sgbonaire.com.

Vacature gegevens

17-09-2021
17-10-2021
39,50
Bepaalde tijd
1,00
01-10-2021
Schaal 05