Sociotherapeut                                                      

Mental Health Caribbean (MHC) verzorgt de geestelijke gezondheidszorg op Caribisch Nederland. Onze ambitie is de kwaliteit van het leven van de inwoners van Caribisch Nederland te verbeteren. Voor de zorg aan kinderen en jeugdigen hebben wij een behandelcentrum (genaamd Hi5), een unicum voor het Caribisch gebied. Het aanbod van Hi5 richt zich op kinderen en jeugdigen met een psychiatrische of psychische kwetsbaarheid en hun gezin/familie. Om het team Kind & Jeugd te versterken zijn we voor Hi5 tot 31 december 2022 op zoek naar een ervaren collega in de functie van:

Sociotherapeut

(32 tot 40 uur per week. Standplaats: Bonaire)

Wat ga je doen?

Je ondersteunt en begeleidt individuele en/of groepen cliënten kinderen en jeugdigen (0-18 jaar) -en het gezin waar ze deel van uitmaken- met als doel klachtenvermindering, hen te leren omgaan met hun problematiek, weerbaar te maken en perspectief te geven. Dit doe je door:

–       Informatie te verstrekken en oriënterende gesprekken te voeren met potentiële cliënten en verwanten over ons dienstverleningsaanbod.

–       Intakegesprekken te voeren en zelfstandig ambulante behandelplannen op te stellen in overleg met de (hoofd)behandelaar.

–       Als persoonlijk begeleider op te treden voor bepaalde cliënten en in dit kader de coördinatie van het zorgproces te verzorgen.

–       Contact te leggen met het (zorg)netwerk van cliënten en te inventariseren hoe het (zorg)netwerk kan ondersteunen en betrokken kan worden bij de behandeling/begeleiding.

–       Individuele begeleiding te geven en behandelonderdelen uit te voeren waarin de nadruk wordt gelegd op symptoomvermindering en bevordering van de ontwikkeling van de cliënt op diverse levensgebieden.

–       Ondersteunend te zijn aan het diagnostisch proces en specifieke deelprogramma’s van het behandelplan uit te voeren, zoals bijvoorbeeld psycho-educatie, emotieregulatietherapie, sociale vaardigheidstraining, schoolobservaties en ouderbegeleiding.

–       Samen te werken in een multidisciplinaire team waaronder sociotherapeutisch medewerkers naar wie je tevens een coachende rol hebt.

–       Mee te denken en te participeren in de ontwikkeling van de afdeling.

Wat vragen wij van jou?

–       Je beschikt over een afgeronde opleiding zoals SPH of MWD en minimaal vijf jaar ervaring binnen de (kind en jeugd)psychiatrie. Heb je een verpleegkunde achtergrond dan nodigen we je ook uit te solliciteren.

–       Je hebt kennis van de (complexe) doelgroep cliënten, groepsprocessen en coördineren van de zorg.

–       Je hebt kennis van en ervaring met de behandelmethoden binnen de psychiatrie.

–       Je beschikt over culturele sensitiviteit waardoor je kunt omgaan met cliënten van verschillende etnische achtergronden.

–       Je spreekt Papiamentu en Nederlands óf bent bereid om Papiamentu jezelf snel eigen te maken. Het spreken van Engels en/of Spaans is een pré.

–       Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid in wisselende diensten te werken.

Waar ga je aan de slag?

MHC ontwikkelt zich steeds meer naar een allround GGZ-instelling. We werken vooral ambulant in intensieve samenwerking met zowel verwijzers en ketenpartners als met het informeel steunsysteem van cliënten. De aard van de problematiek kan variëren van licht enkelvoudig tot zwaar en complex. Naast onze ambulante manier van werken, passen we maatwerk toe en stellen we onze cliënt centraal. En om dit te bewerkstelligen werken onze medewerkers met creativiteit, passie en doorzettingsvermogen.

Op Bonaire bieden we een breed aanbod voor onze cliënten:

–       Zorg aan volwassenen met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek vanuit de F-ACT methodiek

–       Centrum “Nos Perseveransia” waar op verschillende leefgebieden herstelondersteunende zorg wordt verleend als onderdeel van de behandeling bij MHC.

–       Forensische (verslavings)zorg

–       Een behandelaanbod gericht op psychische, psychiatrische en psychosomatische klachten.

–       Een behandelcentrum (Hi5) dat zich richt op kinderen en jeugdigen met een psychiatrische of psychische kwetsbaarheid en hun gezin/familie.

–       Praktijk ‘Resilensia’ waar zowel kinderen, adolescenten als volwassenen met lichte tot matige problematiek van zorg worden voorzien.

Het team Kind en Jeugd heeft als ambitie te bevorderen dat alle kinderen en jeugdigen een eerlijke kans krijgen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen tot veerkrachtige volwassenen: “Building on Fair Chances for All Youth”. Tot nu toe hebben we ons voornamelijk gericht op ambulant werken, diagnostiek&behandeling, individuele begeleiding, ouderbegeleiding, systemisch werken, groepsbehandelingen, psychoeducatie en consultatiefunctie bij ketenpartners.

Wat bieden wij?

De inschaling van de Sociotherapeut is op basis van kennis en ervaring op FWG 50 minimaal
$ 2.997,- en maximaal $ 4.168,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur). We bieden een contract voor bepaalde tijd tot 31 december 2022.

Verder bieden we een dynamische werkomgeving met ontwikkelmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo draagt MHC ruim bij aan je pensioenopbouw en wordt er tegemoet gekomen in de eventuele verhuis- / emigratiekosten.

Kom je ons team versterken?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan zo snel mogelijk, doch uiterlijk voor maandag 27 september 2021, je sollicitatie en CV naar secretariaat@mentalhealthcaribbean.com.

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met Signalda Domacasse, teamleider: +599 796 1021 of signalda.domacasse@mentalhealthcaribbean.com.

Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch gebied of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch gebied de voorkeur.

Andere vacatures

Voor MHC zijn we met regelmaat op zoek naar meer enthousiaste, nieuwe collega’s! Kijk voor alle actuele vacatures op onze website: www.mentalhealthcaribbean.com/vacature

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

Branche: Zorg / Welzijn
Functiegroep: Medisch / verzorging
Werk / Denkniveau: HBO
Leidinggevend: Nee
Vereiste talenkennis: Nederlands Papiaments
Vacature gaat in per : 16/08/2021
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: Mental Health Caribbean
Plaats: Bonaire