Beleidsmedewerker OM

Het parket van de Officier van Justitie Bonaire, St. Eustatius en Saba is per 1 september 2019 op zoek naar een

(Senior) Beleidsmedewerker.

WO | Bonaire | 39,5 uur

P&O2019_03_001

Sluitingsdatum: 22 maart 2019

De strafrechtshandhaving op Caribisch Nederland wordt uitgevoerd onder leiding van de Hoofdofficier van Justitie en onder verantwoordelijkheid van de met de landen Curaçao en Sint Maarten gedeelde Procureur-Generaal. In het geval van het OM van Bonaire, Sint Eustatius en Saba is de Nederlandse Minister van Justitie en Veiligheid eindverantwoordelijk voor het gevoerde beleid en de uitoefening van de justitiële taken welke bij wet aan het Openbaar Ministerie zijn toebedeeld.

Het OM-BES, momenteel bestaande uit 12 professionals, is volop in ontwikkeling. Het perspectief van het OM voor de komende jaren houdt in dat wordt ingezet op het verder professionaliseren van de eigen organisatie, integrale aanpak van veiligheidsproblemen en verdergaande communicatie met de samenleving. Lees verder goo.gl/cKWVkR.

 

De functie

Als beleidsmedewerker ondersteun en adviseer je de hoofdofficier van justitie over het beleid. Je adviseert over integrale veiligheidsvraagstukken en de samenwerking en afstemming in dit kader met de ketenpartners. Verder neem je deel aan overleggen met ketenpartners en andere betrokken partijen aangaande veiligheids- en andere OM gerelateerde vraagstukken. Je behartigt de belangen van het OM BES en levert een (beleids)inhoudelijke bijdrage. Daarnaast adviseer je over bedrijfsvoering gerelateerde vraagstukken. Ook treedt je op als projectleider e/o participeer je in projecten, geef je richting aan de nadere projectopzet en de inbreng van betrokken disciplines en externe partijen. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het resultaat, de kwaliteit en de voortgang (en eventueel budget) van het project.

 

Jouw profiel

Als beleidsmedewerker beschik je over een afgeronde juridische WO-opleiding en heb je affiniteit met zaken en processen die zich afspelen zowel binnen als buiten het OM-BES. Je hebt kennis van het vakgebied en inzicht in vraagstukken en problemen die zich op diverse werkterreinen afspelen, kortgezegd een multidisciplinaire oriëntatie. Daarnaast ben je vaardig in het analyseren van maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen en ben je in staat dit in adviezen en beleid te formuleren. Hierbij beschik je over een sterk ontwikkelde schrijfvaardigheid.

Verder ben je omgevingsbewust en omarm je de ketensamenwerking. Je bent in staat om je in een complex krachtenveld staande te houden, rekening houdend met de verschillende belangen en in verbinding met de ketenpartners. Resultaatgericht samenwerken is geen probleem voor je. Daarnaast ben je stressbestendig en daadkrachtig, een teamplayer, praktisch ingesteld en heb je het vermogen een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van een kleinschalige organisatie. Ook ben je flexibel en beschik je over een “hands-on” mentaliteit en uitstekende communicatieve vaardigheden. En natuurlijk ben je in staat met vertrouwelijke gegevens om te gaan. Ook in de kleine gemeenschap waarin je leeft en werkt.

Ons aanbod

 • Een marktconform salaris, in aanloop schaal 11 en functieschaal 12 van minimaal $3.429,- en maximaal $5.056,- per maand bij een werkweek van 39,5 uur. Inschaling op basis van kennis en ervaring
 • Een eindejaarsuitkering van 6% van de bezoldiging
 • Vakantiegeld uitkering van 8,33% van de bezoldiging
 • Een goede pensioenvoorziening ondergebracht bij PCN
 • Interne opleidingsmogelijkheden
 • 184 vakantie uren
 • Een tijdelijke aanstelling van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling, o.b.v. BES-wetgeving
 • Een verhuis regeling indien je vanuit het buitenland reageert

Aanstellingseisen

 • Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een medische keuring is vereist
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang t.o.v. externe kandidaten.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de Rijksdienst Caribisch Nederland, is het Nederlanderschap een vereiste

Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch gebied of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch gebied de voorkeur.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met de heer L. Franciska, beleidsmedewerker, via e-mail Limar.Francisca@OMCarib.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *