Beleidsadviseur C / Ruimtelijke Ordening en Bouw

De directie Ruimte en Ontwikkeling (R&O) is belast met het ontwikkelen en uitvoeren van beleid met betrekking tot de openbare ruimte en economische ontwikkeling van Bonaire.

De werkzaamheden binnen de afdeling Beleid & Projecten bestaan uit: het ontwikkelen van beleid, adviseren en ondersteunen van het bestuurscollege bij de besluitvorming het over ruimtelijk, economisch en milieutechnisch beleid en het uitvoeren van diverse projectmatige activiteiten.

 

Wat ga je doen?

Het vormgeven van de ruimtelijke ontwikkeling van Bonaire is een van de belangrijkste uitdagingen voor ons eiland. De komende 10 jaar zal de bevolking nagenoeg verdubbelen. Uitgangspunt is dat Bonaire daarbij groeit met behoud van de eigen cultuur en natuur. Daarom zijn het vormgeven van een duurzame integrale ruimtelijke ontwikkeling, het daarbij gebruiken van duurzame en minder milieubelastende materialen en het behouden van monumentale gebouwen belangrijke aandachtsgebieden voor jou. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van gegevens, gesignaleerde knel- en aandachtspunten en in- en externe ontwikkelingen, die relevant zijn voor je beleidsveld. Je vertaalt eilandelijke en regionale ontwikkelingen naar acties voor je beleidsterrein(en) en stelt waar nodig beleidsnotities en rapportages op. Indien gewenst of noodzakelijk leg je, in samenspraak met in- en externe (overleg-)partners, voorstellen tot aanpassing van beleid of wet- en regelgeving aan het bestuurscollege voor en treed je als sparringpartner op van het management en het bestuurscollege. Tevens treed je op als projectleider bij de uitvoering van de door het OLB geïnitieerde projecten.

 

Waar moet je minimaal aan voldoen?

Om deze functie optimaal te kunnen uitvoeren ben je minimaal in het bezit van een relevante en afgeronde WO-opleiding. Daarnaast beschik je over minstens 4 jaar aantoonbare relevante werkervaring. Je beheerst naast het Nederlands, bij voorkeur ook het Papiaments in woord en geschrift. Van jou wordt verwacht dat je vaardig bent in het schrijven van beleidsnotities en rapportages, in het leiden van projecten en of ontwikkelingsprogramma’s.

Je bent creatief, betrouwbaar, integer, klant-, samenwerkings-, oplossings-, resultaat- en marktgericht. Daarnaast ben je analytisch ingesteld en beschik je over de nodige politieke-, organisatie- en omgevingssensitiviteit.

 

Het salaris bedraagt minimaal $ 3.457,- (aanloopschaal 11) en maximaal $ 5.054,- (functieschaal 12).

 

GEÏNTERESSEERD?

Als je je herkent in deze uitdagende functie, nadere informatie of een uitgebreid functieprofiel wenst, dan kan je contact opnemen met de directeur dhr. Etienne van der Horst (Tel.nr. +599 7175330 tst. 5001) of P&O-adviseur Gerold van Elshuis (Tel. +599 7175330 tst. 2124) of www.bonairegov.com bekijken.

 

Je sollicitatie en C.V. kun je vóór 1 december 2019 richten aan het Bestuurscollege van Openbaar Lichaam Bonaire, t.a.v. Afdeling P&O, Plasa Reina Wilhelmina 1, Kralendijk, Bonaire. Bij voorkeur ontvangen wij je sollicitatie per email: solliciteren@bonairegov.com

 

Directeur R&O, Dhr. E. van der Horst

Beleidsadviseur P&O, Dhr. G. van Elshuis

Leave a comment