JICN Teamleider beveiliging

Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) is op zoek naar een Teamleider beveiliging. Wil jij aan de slag met de aansturing van het team beveiliging? Wil jij je inzetten voor het optimaliseren van de veiligheid binnen de justitiële inrichting Caribisch Nederland? Lees dan snel verder!

MBO| Bonaire|39,5 uur|P&O2019_08_001|Sluitingsdatum: 4 september 2019

Als teamleider beveiliging ben je verantwoordelijk voor de hiërarchische aansturing van jouw team; de dagelijkse aansturing van de afdeling beveiliging en arrestantenbewaking en – tijdens piketdienst – de aansturing van de hele inrichting.

Ook ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de aan jou toegekende portefeuille. Het doel is het voorkomen van onveilige situaties door het toezien op een juiste naleving van veiligheidsvoorschriften en beveiligingsmaatregelen en door het doen inspecteren van materiële veiligheidsvoorzieningen.

 • Je zorgt voor de organisatie, inzetbaarheid en kwaliteit van het calamiteitenteam en de bedrijfshulpverlening en treedt op bij calamiteiten en incidenten. Je coördineert binnen de kaders van draaiboeken en de uitvoering van veiligheidsvoorschriften de handelingen. Jij beslist bij moeilijke of uitzonderlijke situaties over de toegang van personen en begeleidt zo nodig de medewerkers bij incidenten rondom de toegang en de beveiliging
 • Je gebruikt verschillende managementstijlen, waaronder stimulerend management, om de medewerkers aan te sturen. Je past jouw leidinggevende stijl aan op de situatie. Je laat daarbij voorbeeldgedrag zien. Je bent duidelijk, houd je aan de regels en de normen en waarden van JICN.
 • Je bent verantwoordelijk voor de efficiënte inzet van mensen en middelen. Je waarborgt de continuïteit van het primaire proces en past de personeelsinstrumenten tijdig en juist toe.
 • Je weet wat er speelt binnen de eigen organisatie en kent de ontwikkelingen en trends binnen het werkterrein. Je brengt en haalt informatie en koppelt deze aan je eigen werk. Je past bestaande processen daarop aan.
 • Je onderhoudt contact met collega’s en (keten)partners en weet wat er bij hen speelt. Je overziet de samenhang tussen de processen op jouw afdeling en de interne en externe aangrenzende werkprocessen en handelt daarnaar.

De organisatie

De JICN is een Justitiële Inrichting gehuisvest aan de Plantage Aruba, waar alle gedetineerden van Caribisch Nederland geplaatst kunnen worden. Er zijn 112 detentieplekken verdeeld over zeven afdelingen, waaronder jongvolwassenen, vrouwen en huis van bewaring. Ook verzorgt de JICN de arrestanten en gedetineerden die extra klinische zorg nodig hebben.

Jouw competenties

 • Organisatie sensitiviteit
 • Discipline
 • Stressbestendigheid
 • Integer
 • Ontwikkelen van medewerkers

Functie-eisen

 • Je hebt een mbo+ werk- en denkniveau
 • Je hebt ervaring in het gevangeniswezen
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en procedures
 • Je hebt vaktechnische kennis op het gebied van bewaking en beveiliging
 • Je hebt kennis van (veiligheid)voorschriften en procedures
 • Je bent mondeling en schriftelijk vaardig in Nederlands en Papiamentu; Engels en Spaans is een pre
 • Je bent fysiek, mentaal en moreel weerbaar
 • Je bent in bezit van een rijbewijs B

Wat wij bieden

 • Een marktconform salaris, in aanloopschaal 7 en functieschaal 8 van minimaal $1.960,- en maximaal $3.126,- per maand bij een werkweek van 39,5 uur. Inschaling op basis van kennis en ervaring
 • Een eindejaarsuitkering van minimaal $1.500,-
 • Vakantiegeld uitkering van 8,33% van de bezoldiging
 • Een goede pensioenvoorziening ondergebracht bij PCN
 • Interne opleidingsmogelijkheden
 • 184 vakantie uren (o.b.v. 39,5 urige werkweek)
 • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling

Aanstellingseisen

 • Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een medische keuring is vereist
 • Het Nederlanderschap is een vereiste
 • Een talent assessment is onderdeel van het aanstellingstraject
 • Het met goed resultaat afsluiten van de cursus ‘middel management’ (op hbo niveau) is een verplicht onderdeel van het aanstellingstraject.

Voor informatie over de vacature:

Naam: Ruud Lukassen, Hoofd veiligheid JICN
Telefoon: +599 715 9000

Digitaal solliciteren

U kunt uw Curriculum Vitae met motivatie sturen naar
Email: vacature@rijksdienstCN.com

Leave a comment