Innovatief

image013Een product of dienst is innovatief als het vernieuwend, grensverleggend en/of inspirerend is. Bij innovatie gaat het vooral om betere, effectievere, efficiëntere, duurzamere producten en dienstverlening. Het fenomeen van vernieuwing beperkt zich niet alleen tot technische verbeteringen. Op gebieden als  management en/of tijdens interactie tussen mensen vindt zeker ook innovatie plaats, de niet-technologische innovatie. Een product of dienst is echter pas echt innovatief, als het wordt toegepast, daadwerkelijk in productie wordt genomen. Zolang het niet op de markt is gebracht, kan het ook niet innovatief zijn. Er moet dus per definitie sprake zijn van een commerciële toepassing. De overheid kan ervoor zorgen dat producten innovatiever worden door strengere eisen te stellen aan de kwaliteit van een product of verbetering te ondersteunen met behulp van subsidies. Bedrijven moeten innoveren om hun producten of diensten zo goed mogelijk aan de man te brengen. Voor Bonaire en het bedrijfsleven in het bijzonder betekent dit dat het zich zal moeten blijven ontwikkelen om zich steeds op nieuw in vernieuwde inspirerende vorm aan de markt te kunnen presenteren. De investeerder zal de Bonariaanse markt daardoor zien als dynamisch en innovatief met veel kansen en mogelijkheden.

Leave a comment