Kom op 4 en 5 juni 2019 naar de Global Entrepreneurship Summit (GES) 2019 in Den Haag om uw innovatieve ideeën te presenteren die een oplossing bieden voor een maatschappelijk vraagstuk.
De KVK Business Challenge is een belangrijk onderdeel van de GES. De challenge koppelt grote ondernemingen en het midden- en kleinbedrijf aan elkaar om samen zo’n innovatieve oplossing te bedenken. De challenge van 2019 begon op 29 april met een webinar waar bedrijven online met elkaar in contact werden gebracht. De meest veelbelovende voorstellen worden geselecteerd en op 5 juni ontmoeten de bedrijven elkaar tijdens de GES.
Business challenges
12 bedrijven – waaronder Philips en UPS – hebben in totaal 14 challenges geformuleerd. 3.000 ondernemingen uit het internationale mkb-platform zijn benaderd om mee te denken over deze 14 challenges, met vernieuwende plannen te komen en zo een kans op nieuwe business te maken. De KVK Nederland organiseert de succesvolle Business Challenge voor de 6e keer. Eerdere challenges hebben concrete resultaten opgeleverd. Het mkb is van grote waarde voor de innovatie van grotere bedrijven.
Global Entrepreneurship Summit
De ondernemerstop brengt 2.000 wereldleiders op het gebied van innovatie, ondernemerschap, investeringen en wetenschap bij elkaar. Onder hen zijn 1.200 geselecteerde ‘next generation entrepreneurs’: 400 uit de VS, 200 uit Nederland, 200 uit de EU en 400 uit de rest van de wereld. Hun projecten, ideeën en ondernemingen bieden oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke vraagstukken in de sectoren voedsel, connectivity, energie, gezondheid en water.
Deelnemende bedrijven
De deelnemende bedrijven zijn: Shell, Philips, UPS, EY, KPN, ProRail, Avantium, SAS-D(N)A lab, Dutch National Police, Gaston Schull, Amsterdam Skill Centre en De Goudse Verzekeringen.
Aanmelden
Aanmelding is gesloten. De aanmeldingstermijn liep tot 1 maart 2019.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de KVK Business Challenges op de website van GES.
Organisatie
GES 2019 wordt georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Beide landen zijn ook co-voorzitter van de ondernemerstop.