Kamer van Koophandel geeft nieuwe cursussen in 2016

IMG_8036De Kamer van Koophandel en Nijverheid (KvK) doet er ook dit jaar weer alles aan om de (startende) ondernemer te helpen op het pad van ondernemerschap door kennis en kunde in huis te halen. Met het nieuwe verfrissende aanbod over de verschillende aspecten van het ondernemerschap verpakt in lezingen, trainingen, workshops en netwerkbijeenkomsten blijft de Kamer de koers varen die in 2015 is ingezet. Er is voor een ieder wat wils. Het enige wat de ondernemer hoeft te doen is de Facebook-pagina van de KvK in de gaten te houden. Door deze pagina te ‘liken’ blijft men standaard op hoogte en kan men zich tijdig opgeven. Dat is zeker aan te bevelen want voor sommige trainingen is het aantal deelnemers beperkt. En wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Aanbod eerste kwartaal 2016 en verder
De eerste trainingen van 2016 zitten er inmiddels alweer op. Met thema’s als samenwerking, kredietverlening, fiscale aspecten van ondernemerschap, public speaking, presentatie en PR heeft de Kamer een breed scala aan onderwerpen en praktische vaardigheden kunnen aanbieden.

Vaak gaf de KvK de trainingen in samenwerking met personen en/of bedrijven als PWC, Teamspirit, Eagle Eye Media en Qredits. Veel van deze trainingen waren binnen een paar dagen volgeboekt dus de belangstelling is groot. Het thema samenwerking was ook in maart een belangrijk onderwerp. Zo heeft het COSME-team, dat de beschikbare gelden uit het Europese Ontwikkelingsfonds besteedt, een workshop over samenwerking gegeven.

De Kamer zal  in samenwerking met Cosme de komende maanden nog meer van dit soort cursussen geven. Deze trainingen, workshops en cursussen hebben allemaal hetzelfde doel. De KvK wil de ondernemer extra handvaten geven om nog beter te worden. Trainingen van kleinere omvang worden sinds de verhuizing van de Kamer intern gehouden.De KvK heeft nu immers de beschikking over een mooie trainingszaal met alle mogelijke faciliteiten. Zo probeert de Kamer ondernemers nog meer aan zich te binden, feedback te krijgen over de dienstverlening, te luisteren naar de wensen en behoeften op het gebied van trainingen bijvoorbeeld en informatie voor alle ondernemers toegankelijk te maken. Veel ondernemers zijn zich nog niet bewust van alle mogelijkheden.
Het PUM-project is bijvoorbeeld nog altijd actief en inzetbaar als een ondernemer voor een uitdaging staat waarvoor hij graag iemand met ervaring zou willen inschakelen. Daarnaast is Qredits, de organisatie die kredieten verstrekt aan ondernemers nu samen met de KvK onder één dak nog beter gesitueerd en nog laagdrempeliger. En ten slotte zouden ondernemers een beroep kunnen doen op de eerder genoemde Europese gelden vanuit het COSME-programma. De Kamer van Koophandel raadt alle ondernemers dan ook aan om de facebookpagina van KvK te liken en hun e-mailadres bij de BIS-afdeling van de Kamer achter te laten. Op die manier blijft iedereen op de hoogte van alle mogelijkheden en het aanbod van de KvK.

Leave a comment