Beleidsmedewerker Kwaliteit en Veiligheid

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van MHC door kwaliteit en veilgheid op een hoger niveau te brengen? Dan zijn we op zoek naar jou! Want voor ons beleidsteam zijn we op zoek naar een proactieve, resultaatgerichte en bevlogen collega in de functie van:

Beleidsmedewerker Kwaliteit en Veiligheid

(standplaats Bonaire voor 32-40 uur per week)

Wat ga je doen?

Als onderdeel van het beleidsteam adviseer en ondersteun je de Raad van Bestuur en het management bij de ontwikkeling, implementatie en toepassing van beleid op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Dit doe je o.a. door:

–       het analyseren van stuurinformatie en opstellen van rapportages.

–       toe te zien op naleving van beleid en het signaleren en analyseren van ontwikkelingen, trends, kansen en behoeften die van invloed zijn op de organisatie of gerelateerd zijn aan wet- en regelgeving. Deze vertaal je vervolgens naar beleidsvoorstellen en projecten.

–       te ondersteunen bij het evalueren van beleid en processen. Bijvoorbeeld door het voorbereiden en opvolgen van in- en externe audits.

–       als beheerder bij te dragen aan een goed functionerend kwaliteitssysteem en elektronisch patiëntendossier.

Daarnaast geef je functioneel leiding aan de medewerkers zorgadministratie én neem je deel of geef je leiding aan project- of werkgroepen. Zowel intern als in samenwerking met ketenpartners.

 

Waar ga je aan de slag?

MHC ontwikkelt zich steeds meer naar een allround GGZ-instelling waar onze medewerkers werken met creativiteit, passie en doorzettingsvermogen. Als beleidsmedewerker ga je onderdeel uitmaken van een team waarin je nauw samenwerkt met je collega’s, maar ook zelfstandig aan je eigen portefeuilles werkt. Wil je meer weten over MHC? Kijk dan op onze website.

Wat bieden wij?

We bieden een contract voor de duur van twee jaar waarbij een vaste aanstelling op termijn tot de mogelijkheden behoort. Inschaling vindt plaats in FWG 55 en is afhankelijk van ervaring en opleiding: minimaal $ 3.373,- en maximaal $ 4.798,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur).

Verder bieden we een dynamische werkomgeving met ontwikkelmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Wat vragen wij van jou?

–       Een relevante afgeronde HBO-opleiding. Aangevuld met een opleiding op het gebied van kwaliteitsmanagement en/of meerjarige praktijkervaring in bij voorkeur de zorgsector.

–       Kennis van regelgeving en beleid van de zorg (uitvoering van zorgprocessen) en kwaliteitssystemen in de gezondheidszorg.

–       Uitstekende communicatieve vaardigheden. Daarbij beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je beheerst tevens Papiamentu of je hebt een talenknobbel zodat je de taal snel eigen kunt maken d.m.v. een verplichte talencursus.

–       Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken, bent flexibel en beschikt over doorzettingsvermogen. Daarnaast bezit je tact en durf om collega’s aan te spreken indien nodig.

Interesse?

Stuur dan je sollicitatie en CV vóór 1 december 2021 naar secretariaat@mentalhealthcaribbean.com. Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met Erik Jansen, Directeur-bestuurder, +599 7961009 of +31622517465 (vanuit NL).

Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch gebied of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch gebied de voorkeur.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Branche: Zorg / Welzijn
Functiegroep: Staf, advies en beleid
Werk / Denkniveau: HBO
Leidinggevend: Nee
Vereiste talenkennis: NederlandsPapiaments
Vacature gaat in per : 08/11/2021
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: Mental Health Caribbean
Plaats: Bonaire
Contactpersoon: Erik Jansen
Functie contactpersoon: Directeur-bestuurder,

SGB is per direct op zoek naar een enthousiaste, vakbekwame administratief medewerker voor de leerling-administratie  (1 fte) van  Liseo Boneriano

Wat ga je doen?

De medewerker (leerling)administratie verricht administratieve werkzaamheden, het leerlingvolgsysteem en de examenadministratie. De medewerker is vraagbaak voor leerlingen, ouders, personeel en derden voor algemene informatie over de school. Deze functie is praktisch uitvoerend en vraagt een collega met energie en enthousiasme. Zo neem jij de eerste lijn telefoontjes aan, van bijvoorbeeld ouders/verzorgers die een vraag hebben. Je voert gegevens in Magister (leerlingvolgsysteem) wat uiteraard de nodige accuratesse van je vraagt. Je verwerkt in het systeem een correcte en volledige opbouw van de dossiers en zal er een eventuele vervolg actie aan moeten volgen. Ook sta jij paraat voor eventuele vragen over lessen, boeken en beheer jij de correspondentie aan ouders, leerlingen en collega’s. Als aanspreekpunt voor zowel ouders en leerlingen weet jij wat er speelt in de school. 

Wat vragen wij van je?                                                                                                                                                                                            Je hebt minimaal een voltooide MBO-opleiding en enkele jaren administratieve ervaring bij voorkeur op een school. Je kunt snel schakelen en dan nog steeds accuraat werken. Je beschikt over uitstekende kennis van het Nederlands in woord en geschrift;. Je hebt affiniteit met de doelgroep: jongeren tussen 12-18 jaar. Je bent een organisatorisch talent. Je bent goed in het werken met Microsoft Office pakket, met name Excel. Je bent bereid je kennis uit te breiden door middel van cursussen. Kennis en ervaring met Magister heeft een sterke voorkeur.

Wat bieden wij?

Je komt te werken met één collega van de leerling-administratie met wie je nauw samenwerkt. Als administratief medewerker word je gewaardeerd om jouw proactieve houding en jouw initiatieven. Het betreft een veelzijdige baan met uitdagingen in een informele sfeer. We bieden een salaris dat past bij de functie en taken (schaal 5 met een max. van 2152 USD bruto bij een fulltime aanstelling) en goede arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering. We starten met een jaarcontract. Een vaste aanstelling kan op termijn tot de mogelijkheden behoren.

Is jouw interesse gewekt?

Wij ontvangen dan graag jouw sollicitatiebrief vergezeld van een  Curriculum Vitae en (gescande) kopieën van diploma’s uiterlijk 17 oktober 2021. Rechtsboven aan deze pagina vind je een knop waarmee je kan solliciteren. Daar laat je je contactgegevens, motivatiebrief, cv en kopieën van je diploma’s achter. Heb je al eerder via onze Sollicitanten Self Service gesolliciteerd? Log dan eerst in en vervolgens solliciteer je op de gewenste vacature.

Heb je vragen, neem dan contact op met mw. B. Sol,  Unit-Directeur van Liseo Boneriano: Tel +599-7157780 of: Barbara.Sol@sgbonaire.com.

Vacature gegevens

17-09-2021
17-10-2021
39,50
Bepaalde tijd
1,00
01-10-2021
Schaal 05