KPCN Tactisch analist                

Wil jij een belangrijke rol spelen in de werkzaamheden van intelligence en het verbeteren van de informatiepositie? Is jouw analytisch vermogen onovertroffen en ben je goed in structuur aanbrengen? Solliciteer dan nu.

HBO | Bonaire | 40 uur | P&O2021_09_003 | Sluiting: 29 september 2021

Functieomschrijving

Je maakt voor verschillende afnemers aansprekende en heldere analyses en ondersteunt de teams, de teamleiding en het managementteam  vanuit een tactische invalshoek. Om de rol van tegenspreker goed te kunnen vervullen, neem je een onafhankelijke positie in. Je verzamelt informatie en analyseert gegevens uit complexe gegevensbestanden en kunt laveren tussen de verschillende analyseniveaus. De gemaakte analyses zet je om in concrete adviezen en deze bevindingen kun je zowel mondeling als schriftelijk overtuigend en goed onderbouwd overbrengen. Onderzoeksplannen opstellen gaat je gemakkelijk af en je weet welke methoden en technieken je het beste kunt gebruiken.

Onderzoekinformatie- en richting benader je kritisch en je houdt feiten en vermoedens strikt gescheiden. Je kunt goed overzicht houden en bent scherp op dwarsverbanden tussen meerdere onderzoeken, incidenten of ontwikkelingen. Wanneer je verbetermogelijkheden ziet van werkwijzen, methodieken en instrumenten, kom je met voorstellen. Je bent leergierig en van nature nieuwsgierig naar wat er in de samenleving speelt. Je voelt je verbonden met veiligheidsproblematiek en je bent gericht op verbinding, innovatie en ontwikkeling. Als analist draag je actief en op maat toegesneden kennis en vaardigheden over aan collega’s. Je bent aanspreekbaar op de kwaliteit van de verschillende Intelproducten.

De organisatie

Het Korps Politie Caribisch Nederland staat voor een integere en betrouwbare politie organisatie, die zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Een organisatie die waakzaam en dienstbaar is en daadkrachtig en professioneel optreedt: vriendelijk als het kan, streng als het moet. Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) is een jong, klein en dynamisch korps met als werkgebied de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba en omvat alle processen van een volwaardig politiekorps.

Het korps draagt bij aan de veiligheid en leefbaarheid van de mensen die op één van de eilanden van Caribisch Nederland wonen, werken of als toerist verblijven. Medewerkers van KPCN zijn waakzaam en dienstbaar, daadkrachtig en professioneel. In deze context zijn we op zoek naar een enthousiaste, breed inzetbare flexibele medewerker die samen met ons aan de toekomst van het korps wil bouwen.

De afdeling

Je komt te werken bij de infodesk KPCN. De infodesk heeft naast de focus op de lokale en grensoverschrijdende criminaliteit een aantal bijzondere dossiers die speciale aandacht en kennis vragen, zoals witwassen, mensenhandel, ondermijning, cybercrime en Interpol. De afdeling infodesk is ondergebracht bij de afdeling Intake, Informatie en Operationele Ondersteuning (IIOO). De afdeling bestaat uit zes onderdelen, waaronder Groep Bijzondere Opdrachten, Intake, De Gemeenschappelijke Meldkamer, Informatie-unit (infodesk en CIE), Bijzondere Wetten en Verkeer. In totaal zijn hier zo’n 40 collega’s werkzaam. De teams zijn gedeconcentreerd weggezet in het korps. De infodesk telt op dit moment zeven medewerkers.

Functie-eisen

 • Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega die in staat is om patronen te analyseren en verbanden te leggen. Je bent flexibel en proactief ingesteld en neemt graag initiatief. Daarnaast verwachten we het volgende:
 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau, aangevuld met een afgeronde analyse-opleiding;
 • Je hebt de nodige opleidingen op intelligencegebied met positief gevolg afgerond;
 • Je hebt ruime ervaring als analist;
 • Bij voorkeur ervaring en/of affiniteit met financieel-economische- en cyber criminaliteit;
 • Kennis van MS Office en Analyst’s Notebook;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen de opsporing;
 • Je hebt een uitstekende beheersing in woord en geschrift van het Nederlands en Papiaments. Goede beheersing van de Engelse en Spaanse taal een pre;
 • Je bent in het bezit van de Nederlandse nationaliteit.

Competenties

 • Samenwerken
 • Communicatief vaardig
 • Verbindend en coachend vermogen
 • Analytisch vermogen
 • Overtuigingskracht
 • Integriteit
 • Resultaatgericht

Wat bieden wij

 • Een aanstelling conform het Rechtspositiebesluit ambtenaren BES;
 • Een marktconform salaris in schaal 9 (bruto maandsalaris minimaal $ 2.579,- en maximaal $ 3.506,-), bij een werkweek van 39,5 uur per week. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring;
 • Met ingang van 1 januari 2022 bedraagt de werkweek 36 uur per week, met behoud van salaris;
 • Vakantiegeld (8,33% van de bezoldiging);
 • Een 13e maand (8,33% van de bezoldiging, met een minimumbedrag van $ 1.750,– bruto);
 • Een pensioenvoorziening ondergebracht bij Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN);
 • 184 vakantie-uren bij een werkweek van 39,5 uur per week, met ingang van 1 januari 2022 168 vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur per week;
 • Een tijdelijke aanstelling van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren en een positief beoordelingsresultaat;
 • Een verhuisregeling voor kandidaten die van buiten het eiland reageren.

Procedure

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.
 • Een assessment of casus kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Een veiligheidsonderzoek A maakt deel uit van de procedure.

Aanstellingseisen

 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG);
 • Een medische keuring ten behoeve van toelating tot het pensioenfonds;
 • Het Nederlanderschap.

Goed om te weten voor geïnteresseerden buiten Caribisch Nederland

 • Het salaris is in Amerikaanse dollars, de officiële munteenheid in Caribisch Nederland;
 • Caribisch Nederland kent een eigen belastingregelgeving. Het inkomen boven de belastingvrije som ($ 12.575,– in 2021), wordt belast met een percentage van 30,4% aan loonheffing;
 • Deelname aan het pensioenfonds is verplicht, inclusief een eigen bijdrage hieraan;
 • Je bent of wordt ingezetene van Caribisch Nederland.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Melvin Sint Jago op telefoonnummer +599 781 0152.

Digitaal solliciteren

Je kunt je Curriculum Vitae voorzien van motivatie, per email verzenden naar e-mail vacature@rijksdienstCN.com, gericht aan Melvin Sint Jago.