IND Unitmanager

Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) Bonaire is op zoek naar een Unitmanager.

WO | Bonaire | 39,5 uur | Vacaturenummer P&O2021_03_002 | Sluitingsdatum: 3 april 2021

Functieomschrijving

Als unitmanager coördineer je de werkzaamheden van jouw unit en ben je verantwoordelijk voor de tijdsplanning, kwaliteit en de logische samenhang binnen diverse processen zoals eerste aanleg en bezwaar.

Je levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van de ontwikkeling van de unit als geheel door het stimuleren en initiëren van de betrokkenheid van medewerkers bij de doelstellingen van het team én de doelstellingen van de directie en unit. Je onderhoudt contacten met de directeur van RVN, de beleidsmedewerkers in Nederland en neemt deel aan overleggen in Nederland.

Voor de medewerkers van jouw unit heb je de personele verantwoordelijkheid. Je stuurt deze medewerkers resultaatgericht aan. Uiteraard coach je de medewerkers in hun persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. Hiermee bevorder je de ontwikkeling van de unit als geheel en stimuleer je de betrokkenheid van medewerkers bij de doelstellingen van de unit en het proces.

Door het voeren van gesprekken met de medewerkers geef jij uitvoering aan het personeelsbeleid en de personeelszorg. Je legt verantwoording af aan de directeur over o.a. behaalde resultaten en personeelsmanagement. Dit doe je door in het dagelijks werk zelfkritisch te zijn en continu te verbeteren. 

De unit heeft behoefte aan een mensgerichte en respectvolle leider met kennis van de cultuur, die tegelijk resultaatgericht, doelgericht en probleemoplossend is en ook op inhoud kan meedenken. De opdracht is om een ontwikkeling in gang te zetten die het beste uit iedereen naar boven haalt. Dit moet leiden tot bekwame, gemotiveerde, klantgerichte en goed opgeleide medewerkers die in unitverband optimaal samenwerken om de afgesproken doelstellingen te bereiken. Daarnaast speel je als unitmanager in de hoedanigheid van Vreemdelingenautoriteit van de BES een centrale rol in de migratieketen die zich uitstrekt over  Caribisch Nederland en heb je een rol in de bijzondere politiek/bestuurlijke omgeving die daarbij hoort. Je onderhoudt hiervoor het bestaande netwerk en bouwt dit verder uit.

Werken in die omgeving vereist van de unitmanager tactisch en strategisch inzicht, reflectievermogen, betrokkenheid en teamleiderschap.

De organisatie

IND heeft een vacature voor de functie van unitmanager op de BES-eilanden. De unit, IND Caribisch Nederland (CN), maakt deel uit van de directie Regulier Verblijf en Naturalisatie, één van de directies van de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Nederland.

De IND-medewerkers in CN zijn formeel in dienst van de Rijksdienst CN, maar de inhoudelijke aansturing ligt bij de directeur RVN.

IND CN heeft de ambitie om zich door middel van digitalisering, informatisering en verdere professionalisering te ontwikkelen in een organisatie die vanuit de één loket-gedachte nadrukkelijk de verbinding zoekt met haar ketenpartners en de dienstverlening aan de klant centraal stelt.

Functie-eisen 

Je bent professioneel betrokken en gaat slagvaardig, doortastend, mensgericht en resultaatgericht te werk. Naast flexibiliteit, beschik je over een goed doorzettingsvermogen. Je bent je bewust van de politieke en bestuurlijke gevoeligheden en kan hiernaar communiceren. Uiteraard kun je onder stress functioneren en blijf je jezelf ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Je bent
klantgericht en initiatiefrijk. Door te presteren onder druk behaal je de beste resultaten en met onverwachte omstandigheden en uitdagingen kun je goed omgaan. Geen dag is hetzelfde en dat trekt jou juist aan. Je bent in staat kansen en mogelijkheden te zien waar een ander alleen problemen ziet. 

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt ruime leidinggevende werkervaring; 
 • Je bent gesprekspartner van een grote verscheidenheid aan partners; 
 • Je bent in staat om met een grote mate van complexiteit om te gaan; 
 • Je beschikt over politieke en maatschappelijke sensitiviteit; 
 • Je beschikt over een grote dosis empathisch vermogen;  
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met processen bij een uitvoeringsorganisatie binnen de Rijksoverheid of bij een grote organisatie buiten het Rijk.

Competenties

 • Resultaatgericht 
 • Ontwikkelen medewerkers 
 • Organisatiesensitiviteit 
 • Omgevingsbewustzijn 
 • Netwerken 
 • Bestuurlijke sensitiviteit

Wat wij bieden

 • Een marktconform salaris, in aanloopschaal 13 en functieschaal 14 van minimaal $4.570,- en maximaal $6.501,- per maand bij een werkweek van 39,5 uur. Inschaling op basis van kennis en ervaring.
 • Een 13e maand van 8,33% van de bezoldiging en minimaal $1.750,- 
 • Vakantiegelduitkering van 8,33% van de bezoldiging 
 • Een goede pensioenvoorziening ondergebracht bij PCN 
 • Interne opleidingsmogelijkheden 
 • 184 vakantie-uren (o.b.v. 39,5 urige werkweek)

Aanstellingseisen

 • Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een medische keuring zijn vereist.
 • Een assessment kan onderdeel van de selectieprocedure zijn. 
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Meer informatie?

Voor informatie omtrent de vacature kun je contact opnemen met:

 • Cornelis Zoeter, wnd. unitmanager IND CN +599 781 0414
 • Edwin Koop, directeur RVN +316 2351 2978 

Digitaal solliciteren

Je kunt je Curriculum Vitae met motivatie sturen naar vacature@rijksdienstCN.com.