Raadsonderzoeker

Vacature Voogdijraad CN is op zoek naar een:

Raadsonderzoeker

HBO | Bonaire | 39,5 uur per week | Vacaturenummer: P&O2021_02_001 | Sluitingsdatum: 24 maart 2021

 

Functieomschrijving
Onderzoek doen naar de veiligheid en opgroeisituatie van kinderen, en het Gerecht en/of de Officier van Justitie hierover adviseren. Dat is waar jij voor staat als raadsonderzoeker bij de Voogdijraad. De Voogdijraad is een jong en ambitieus team waar hard gewerkt wordt aan een professionaliseringsslag. We zijn op zoek naar een teamlid dat een uitdaging ziet in  het verbeteren van de organisatie en zichzelf en ervaring heeft op het gebied van gespreksvoering (gesprekstechnieken)/onderzoek, analyseren en/of rapporteren. 

De raadsonderzoeker is als zaakeigenaar verantwoordelijk voor de onderzoeken die hij/zij uitvoert. Hij/zij start de onderzoeken, initieert de multidisciplinaire overleggen, consulteert de gedragsdeskundige en de juridisch deskundige, bewaakt de deadline en signaleert op tijd knelpunten en risico’s binnen de onderzoeken. De raadsonderzoeker heeft zelf de regie over de onderzoeken en is verantwoordelijk voor een registratie volgens de geldende richtlijnen en een adequate afstemming hierin tussen de kwaliteitsmedewerker en de medewerker operationele ondersteuning. Iedere raadsonderzoeker heeft een aantal thema’s in portefeuille (bijvoorbeeld Huiselijk geweld en kindermishandeling). Binnen deze portefeuille houdt de raadsonderzoeker de externe ontwikkelingen bij, zorgt voor verspreiding van expertise binnen de organisatie, is de contactpersoon voor de keten, stemt af met collega’s op het gebied van in- en extern beleid en werkt samen met ketenpartners in ketenbrede projecten en overleggen.

Functietaken
Als raadsonderzoeker:

 • voer je intakegesprekken met cliënten;
 • beantwoord je vragen van cliënten tijdens spreekuren;
 • doe je onderzoek en adviseer je binnen alle disciplines van de Voogdijraad (kinderbeschermingszaken, gezag en omgang, voogdij, Halt, strafzaken, ASAA);
 • breng je huisbezoeken t.b.v. je onderzoek;
 • heb je en onderhoud je contact met ketenpartners en andere instellingen;
 • geef je voorlichting over activiteiten van de Voogdijraad, bijv. op scholen;
 • vertegenwoordig je de Voogdijraad op zittingen.

Het is van belang dat je zelfstandig kunt werken en een proactieve en professionele houding hebt. De Voogdijraad is een platte organisatie waar je in een team werkt van verschillende deskundigen. We verwachten dat je de samenwerking met je collega’s op zoekt en kritisch naar jezelf kunt kijken om zo bij te dragen aan de groei van de organisatie. Als raadsonderzoeker moet je goed onder tijdsdruk kunnen werken, flexibel zijn, out of the box kunnen denken en goed kunnen organiseren.

Organisatie
De Voogdijraad heeft vestigingen op ieder eiland, waarvan de grootste vestiging zich op Bonaire bevindt. De Voogdijraad is onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en heeft de taak om kinderen te beschermen (gelijk aan de taken van de Raad voor de Kinderbescherming in NL). Ieder kind heeft recht op een gezonde en veilige omgeving om op te groeien. Dat is vastgelegd in het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK). In eerste instantie zijn de ouders hier verantwoordelijk voor. Soms lukt het de ouders niet om deze verantwoordelijkheid voldoende te nemen, ondanks de inzet van hulpverlening. Als er ernstige zorgen zijn over het opgroeien en de opvoeding van een kind, kan de Voogdijraad worden ingeschakeld. De Voogdijraad onderzoekt en adviseert dan over de beste situatie/oplossing voor het kind. Deze onderzoeken zijn op civiel- en strafrechtelijk gebied.

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO-opleiding (MWD of SPH) met passende werkervaring;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Papiaments is een pre. Onderzoek en rapportage is in het Nederlands;
 • Kennis en affiniteit met de Bonairiaanse cultuur is een pre;
 • Rijbewijs B.

Wat bieden wij

 • Een marktconform salaris, in aanloopschaal 9 en functieschaal 10 van minimaal $2.579,- en maximaal $3.972,- per maand bij een werkweek van 39,5 uur. Inschaling op basis van kennis en ervaring;
 • Een 13e maand van 8,33% van de bezoldiging met een minimum van $1.750,-;
 • Vakantiegelduitkering van 8,33% van de bezoldiging;
 • Een goede pensioenvoorziening ondergebracht bij PCN;
 • Interne opleidingsmogelijkheden;
 • 184 vakantie-uren;
 • Een tijdelijke aanstelling van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een verhuisregeling indien je vanuit het buitenland reageert.

Aanstellingseisen

 • Een assessment en/of een schrijfopdracht kan onderdeel zijn van de selectieprocedure;
 • Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een medische keuring is vereist;
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang t.o.v. externe kandidaten;
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de Rijksdienst Caribisch Nederland, is het Nederlanderschap een vereiste.

Meer informatie?

Voor meer informatie omtrent de vacature kun je contact opnemen met Jill Soemosemito via telefoon +599 715 8898 of e-mail:  Jill.Soemosemito@rijksdienstCN.com.

Digitaal solliciteren

Je kunt je Curriculum Vitae met motivatie sturen naar:  vacature@rijksdienstcn.com

Branche: Overheid
Functiegroep: Juridisch/bestuurlijk
Werk / Denkniveau: HBO
Leidinggevend: Nee
Vereiste talenkennis: Engels Nederlands
Vacature gaat in per : 02/03/2021
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: Voogdijraad Caribisch Nederland
Plaats: Bonaire
Contactpersoon: Jill Soemosemito

Leave a comment