Obstetrieverpleegkundige

Spreekt dit jou aan?

Vlieg binnenkort naar Bonaire en doe een waardevolle ervaring op als obstetrieverpleegkundige. Ben jij minimaal zes maanden beschikbaar?

Jouw nieuwe baan

Als obstetrieverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het assisteren van de verloskundige bij bevallingen in het ziekenhuis én thuis. Met name bij bevallingen met complicaties en keizersneden, maar dus ook bij reguliere bevallingen in het ziekenhuis. Je begeleidt de moeder, de baby en overige gezinsleden tijdens de kraamtijd in situaties waarbij intensievere zorg en / of begeleiding nodig is. Hierbij kun je denken aan een baby met een handicap, een couveusebaby, meerlingen of het overlijden van een baby.

Je begeleidt de patiënt (en eventueel de partner) van opname, bevalling of ingreep tot en met de kraamtijd. Hierin geef je de nodige adviezen, informatie en voorlichting (over verzorging en het geven van borst- of flesvoeding). Wanneer het nodig is, geef je meer intensieve begeleiding aan de zwangere of aan de kraamvrouw bij emotioneel belastende situatie zoals bevallingen met complicaties of na overlijden van de baby.

Jouw werkzaamheden:

 • Je verricht, voorafgaand aan de bevalling of kraamperiode, een huisbezoek, controleert of de benodigde zaken aanwezig zijn en geeft de uitkomsten hiervan door aan de verloskundige. Je ontvangt de zwangere, controleert haar gegevens en vult die aan indien nodig. Denk daarbij aan het aanvragen van labtest-HB en bloedgroep wanneer die bijvoorbeeld ontbreken. Je houdt relevante zorggegevens bij op het zorgformulier. Dit doe je voorafgaand, tijdens en na de bevalling.
 • Je stelt een zorgplan op en legt dit ter goedkeuring voor aan de verloskundige of arts. Je stelt de arts of verloskundige direct op de hoogte van onverwachte verandering in de toestand van de zwangere. Je signaleert veranderingen in de gezondheidstoestand van moeder en/of baby en stelt de arts en verloskundige op de hoogte. Dit doe je ook bij verandering in de gemeten waarden en bij dreigende complicaties. Je rapporteert en overlegt hierover. Indien nodig registreer je een eventuele aanpassing van het zorgplan. Je verricht (in opdracht van de arts en/of verloskundige) verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van een infuus, katheteriseren en het aansluiten van een CTG en bewaakt de waardengegevens uit de CTG. Je assisteert bij de bevalling. Je zet benodigde instrumenten en materialen klaar en geeft ze aan.
 • Je observeert en controleert de baby op APGAR-score (ademhaling, zuigreflex, gewicht en temperatuur) en geeft scores door aan de arts of verloskundige. Je geeft verzorging aan de baby en voert de hielprik uit. Dit doe je ook in intensieve zorgsituaties zoals bij een couveusebaby.

Jouw nieuwe werkplek

Bonaire is na Curaçao het grootste eiland van de zes Caribische eilanden van het voormalig Nederlands Koninkrijk. Het is een paradijs voor watersporters. Duiken, snorkelen, windsurfen, kitesurfen en waterskiën kan allemaal op dit eiland. Voor de kust van Bonaire ligt Klein Bonaire. Dit eiland heeft een fragiel ecosysteem en is een uniek gebied dat een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden is. Klein Bonaire heeft ook één van de mooiste riffen in het Caribisch gebied met bijzondere vissen.

Na een dag hard werken, kun jij gaan genieten van al het moois dat het eiland Bonaire in huis heeft. Reden te meer om te solliciteren naar deze (tijdelijke) baan.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een BIG-registratie als verpleegkundige.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie en kunt zelfstandig te werk gaan.
 • Je vindt het geen probleem om nachtdiensten te werken.
 • Je bent minimaal zes maanden inzetbaar en kunt bij voorkeur starten in de eerste helft van 2021.
 • Je beheerst de Nederlandse en bij voorkeur Engelse taal. Je bent bereid om Papiaments te leren.

Arbeidsvoorwaarden

Deze verpleegkundige functie is ingedeeld in functiegroep 50. Het salaris bedraagt (afhankelijk van de wisselkoers) minimaal 2.796 USD (2.293 euro) tot maximaal 3.888 USD (3.188 euro) bruto per maand. Je krijgt een contract voor de duur van minimaal een halfjaar.

Ben jij op zeer korte termijn inzetbaar? Dan komen wij graag met jou in contact.

FAQ:

 • Hoe vlieg je op dit moment naar de eilanden?

Voor het invliegen van medische professionals blijven twee vluchten per week behouden.

 • Heb je een werkvergunning nodig?

Er wordt hard gewerkt aan een versnelde procedure voor jouw werkvergunning. Allemaal om jouw bijzondere inzet te realiseren!

 • Kan ik mijn tijdelijke contract verlengen?

Vele collega’s gingen je voor en hebben hun contract verlengd op eigen verzoek, omdat ze hun hart verloren hebben aan de Nederlandse Caribische eilanden.

Verdere informatie

Al ruim 15 jaar bemiddeld BKV zorgprofessionals, artsen en medisch specialisten naar de Nederlands Caribische eilanden. Door onze ervaring, jaarlijkse bezoeken aan de eilanden, onze collega Linda op Bonaire en onze emigratiecoach op Aruba weten wij precies wat er speelt. Ons Caribische team informeert, ondersteunt en voorziet jou van alle informatie over het wonen, werken en leven in het Caribisch gebied. Wij brengen jou ook graag in contact met professionals die eerder de uitdaging zijn aangegaan of die momenteel op het eiland wonen en werken.

Voor uitgebreide informatie kun je contact opnemen met Consultant Healthcare Marja Webb via +31 888 – 22 55 88 of mobiel +31 6 – 30 10 87 45 of per mail via marja@bkv.jobs. Marja is binnen het Caribische team dé contactpersoon voor verpleegkundigen en paramedici.

Webinars over het wonen en werken op de Caribische eilanden
Regelmatig organiseert BKV verschillende informatiebijeenkomsten voor zorgprofessionals over het wonen en werken op de Caribische eilanden. In verband met het coronavirus hebben we besloten om als alternatief verschillende webinars te organiseren. Thuis achter je beeldscherm geven wij jou alle informatie waar je naar op zoek bent en is er ruimte voor al jouw vragen. Meld je hier snel aan! Waar wacht je nog op?!

Solliciteer hier: https://bkv.jobs/nl/vacatures/verpleegkundige/obstetrieverpleegkundige-bonaire–kralendijk/sollicitatie-start#Solliciteren

Leave a comment