OM-BES Administratief Juridisch Medewerker

Wil jij graag een verschil maken? Is het omgaan met mensen je talent? Is het lesgeven je passie? Beheers je het Papiamento vloeiend in woord en geschrift? Dan solliciteer nu!

Ben jij de nauwgezette, administratief onderlegde collega met gevoel voor juridische processen? Kom dan bij ons werken!

MBO | Bonaire | 39,5 uur | P&02020_12_003| Sluitingsdatum: 20 januari 2021

Als Administratief Juridisch Medewerker  ben je verantwoordelijk voor de administratief juridische verwerking van stukken en regeling van zaken rondom de primaire processen van het parket BES. Ook werk je aan het executie- dan wel boeteproces en het goed verlopen daarvan. Je zorgt voor het inboeken, controleren en administratief verwerken van stukken, je vraagt eventueel ontbrekende stukken op, vormt en houdt dossiers bij en zorgt voor de nodige verspreiding van stukken aan betrokken partijen binnen de geldende termijnen en aangegeven planningen. Je werkt daartoe in het bedrijfsprocessen systeem PRIEM.

Ook kun je worden belast met de voorbereidingen van zittingen, je stuurt relevante bescheiden richting ketenpartners, regelt het (gedetineerden)transport en zorgt voor het aanwezig zijn van bewakers tijdens zittingen. Ook zorg je voor het regelen en opsturen van alle stukken aangaande beroepzaken die ter behandeling naar het parket procureur-generaal te Curaçao gaan. Verder draag je oplossingen aan voor knelpunten in de procesgang van de administratief juridische afdoening van zaken rondom de primaire processen, verhelp je knelpunten en lever je een belangrijke bijdrage aan het verdere digitaliseringsproces.

Daarnaast geef je (mede) invulling aan de baliefunctie van het parket BES. Hierbij beantwoord je vragen over en verstrekt (telefonisch of aan de balie) informatie van inhoudelijke en procedurele aard aangaande lopende, in behandeling zijnde zaken (o.a. over de betaling van boetes).

Organisatie

De strafrechtshandhaving in Caribisch Nederland wordt uitgevoerd door het Openbaar Ministerie BES. Het parket BES valt niet onder de verantwoordelijkheid van het Nederlandse Openbaar Ministerie, maar onder de verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius & Saba. Wel is de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid eindverantwoordelijk voor het op de BES eilanden gevoerde beleid en de uitoefening van taken door het parket.

Het parket is een klein en hecht team met zelfstandig werkende professionals. De afgelopen jaren is het parket verdergaand geprofessionaliseerd. Het team bestaat uit (5) administratief medewerkers, (4) parketsecretarissen, (3) officieren, en (2) (beleids) ondersteunende functionarissen onder leiding van een hoofdofficier van justitie.

Jouw profiel

Je beschikt over een MBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur kennis van de relevante wet- en regelgeving, procedures, processen, termijnen, regels en administratief juridische voorschriften. Je bent in staat om snel inzicht te krijgen in de taak, organisatie, werkwijze en de functionele omgeving van het OM BES en een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van een kleinschalige organisatie. Je bent goed in het correct doen verlopen van ondersteunende processen en het oplossen van knelpunten daarin. Daarnaast ben je vaardig in het te woord staan van derden ten aanzien van voor hen delicate zaken. Je verstaat in elk geval het Papiaments; als je Papiaments en Spaans spreekt is dat een pré.

Competenties

Verder ben je omgevingsbewust, resultaatgericht en werk je graag samen. Ook ben je stressbestendig, daadkrachtig, flexibel en pragmatisch ingesteld. Je staat open voor feedback en wil daarbij graag leren van je ervaren collega’s. Verder beschik je over een “hands-on” mentaliteit en uitstekende communicatieve vaardigheden. Bovenal ben je integer.

Ons aanbod

  • Een marktconform salaris, in aanloop schaal 5 en functieschaal 6 van minimaal $1.433,-,- en maximaal $2.338,- per maand bij een werkweek van 39,5 uur. Inschaling op basis van kennis, opleiding en ervaring.
  • Een 13 maand van 8,33% met een minimum van $1750,-.
  • Vakantiegeld uitkering van 8,33% van de bezoldiging.
  • Een goede pensioenvoorziening ondergebracht bij PCN.
  • Interne opleidingsmogelijkheden.
  • 184 vakantie uren.
  • Een tijdelijke aanstelling van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling, o.b.v. BES-wetgeving, goed functioneren en een positieve beoordeling.
  • Een verhuisregeling indien je vanuit het buitenland reageert.

Indien er al een vast dienstverband is, zal dit worden voortgezet met extra afspraken. Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een positieve uitslag van de medische keuring zijn vereist en is, alsmede een referentieonderzoek, onderdeel van de selectieprocedure. Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch gebied, en van Bonaire in het bijzonder, of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch gebied, de voorkeur.

De procedure

Ben je enthousiast en bruis je van energie om het OM-BES team te komen versterken? Solliciteer dan direct door je brief met C.V. vóór 20 januari aanstaande  te richten aan het Openbaar Ministerie, t.a.v. de heer F. van Neerbos, HR Consulent, via e-mailadres: Recruitment@OMcarib.org.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met waarnemend hoofdofficier van justitie, mevrouw Marian Veneberg via telefoonnummer 00599-7178626 of per mail parketbes@omcarib.org.

Leave a comment