BZK Arbeidsinspecteur

Als Arbeidsinspecteur ga je bij bedrijven langs. Je houdt toezicht op en verricht controles op de naleving van de voorschriften bij of krachtens de wetten waarvoor de Arbeidsinspectie door het bevoegde bestuursorgaan is aangewezen. Indien nodig treed je strafrechtelijk op. Je informeert werkgevers en werknemers over onder andere arbeidsveiligheid.

Ministerie van BZK, Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) – Kralendijk
Fulltime, Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd

Functietaken

  • Je houdt toezicht en verricht controles op de naleving door bedrijven in Caribisch Nederland van de wetgeving voor veiligheid op het werk, arbeidstijden en -voorwaarden, minimumloon en tewerkstellingsvergunningen;
  • Je controleert of er geen misbruik gemaakt wordt van de sociale voorzieningen;
  • Je geeft voorlichting en informatie aan werkgevers en werknemers van bedrijven op het gebied van arbeidsveiligheid en gezondheid in de werksituatie;
  • Je bent indien van toepassing degene die het proces-verbaal opstelt voor bedrijven en indien nodig aan werknemers die zich niet houden aan de wetgeving;
  • Bij het toezicht en de handhaving op operationeel niveau werk je nauw samen met onder meer de (Vreemdelingen)Politie, KMAR (Koninklijke Marechaussee), Douane (toezichts en handhaving), en eenheden van de Openbare Lichamen.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld een opleiding op het gebied van veiligheidskunde, bedrijfskunde of Personeel & Organisatie);
  • Je bent in het bezit van een diploma Buitengewoon agent van politie (Bavpol), of bereid dit te halen;
  • Je hebt kennis van de wetgeving (en relevante juridische procedures) op het terrein van veiligheid op het werk, arbeidstijden en –voorwaarden, minimumloon en tewerkstellingsvergunningen;
  • Je hebt kennis van de diverse sectoren van het bedrijfsleven in CN;
  • Je bent vaardig in het uitvoeren van controles en het opstellen van een proces-verbaal;
  • Je hebt een goede beheersing van Nederlands in woord en geschrift en je spreekt goed Papiaments, Engels en Spaans;
  • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisomschrijving
Een marktconform salaris, in aanloopschaal 8 en functieschaal 9 van minimaal $ 2.247,- en maximaal $3.506,- per maand bij een werkweek van 39,5 uur. Inschaling op basis van kennis en ervaring.
Dienstverband
Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur
1 Jaar
Minimaal aantal uren per week
39
Maximaal aantal uren per week
40

Overige arbeidsvoorwaarden

  • Een 13e maand van 8,33% van de bezoldiging met een minimum van $1.750
  • Vakantiegelduitkering van 8,33% van de bezoldiging
  • Interne opleidingsmogelijkheden
  • 184 vakantieuren (o.b.v. 39,5 urige werkweek)
  • Een verhuisregeling als je vanuit het buitenland reageert

Bijzonderheden

Voor interne kandidaten geldt:

  • Wanneer je al een vast dienstverband hebt, dan wordt je vaste dienstverband, met extra afspraken, voortgezet.
  • Wanneer je een tijdelijk dienstverband hebt dan zal een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar worden aangeboden, waarbij bij wederzijdse tevredenheid de mogelijkheid bestaat op een vaste aanstelling.

Voor externe kandidaten geldt:

  • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan de tijdelijke aanstelling na een jaar worden omgezet in een vast dienstverband, mits je in het bezit bent van het Bavpol-diploma.

Meer over de functiegroep Inspecteur / Medewerker Toezicht

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) voert, direct aangestuurd vanuit het departement in Nederland, de sociale zekerheid voor Caribisch Nederland (CN) uit.
SZW Caribisch Nederland is in het leven geroepen om te zorgen voor uitvoering van AOV, Onderstand, AWW, Arbeidsinspectie, Arbeidszaken, Loonderving en het verlenen van tewerkstellingsvergunningen.

Ministerie van BZK, Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN)

De eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn openbare lichamen binnen het Koninkrijk die vallen onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse rijksoverheid. Als openbare lichamen krijgen de eilanden een status die in grote lijnen overeenkomt met die van gemeenten. Om te voorkomen dat het Rijk versnipperd aanwezig is op de eilanden en er allerlei verschillende, kwetsbare organisaties ontstaan, is besloten een aantal gezamenlijke taken onder te brengen in een centrale organisatie: Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN). RCN voert namens de rijksoverheid taken uit die voortvloeien uit het werkgeverschap, financiën en control, en facilitaire taken zoals als ICT en huisvesting. Daarnaast voert RCN nog een aantal specifieke taken uit en speelt het een belangrijke rol in de integratie van de diverse departementale activiteiten.

Leave a comment