Ziekenhuisarts

Voor het ziekenhuis op Bonaire, Fundashon Mariadal, zijn wij op zoek naar een ziekenhuisarts. Ben jij per april 2021 beschikbaar voor deze unieke, tropische uitdaging? Solliciteer dan! Er zijn mogelijkheden vanaf de duur van een halfjaar.

Jouw nieuwe baan

Voor deze arts vacature is BKV op zoek een arts die zes maanden óf langer wil werken op het mooie flamingo-eiland, oftewel Bonaire. Het betreft een functie in ziekenhuis Fundashon Mariadal op Bonaire waar je nauw samenwerkt met acht arts-assistenten (ruim 7 fte). Zeven collega’s werken als algemeen arts. Eén collega vervult de functie van ziekenhuisarts.

Een periode van minimaal zes maanden werk je op een eiland waar de gemiddelde temperatuur 28 graden is. Je begint je zonnige dag met het verlenen van hulp aan patiënten op de spoeddienst én op de zaal. Binnen het hele zorgproces heb je een verbindende en coördinerende rol. Ook tijdens avonden, nachten en weekenden kun je van wacht zijn. Je wordt ingezet voor het verlenen van acute hulp bij patiënten op de SEH-afdeling, waarbij je een beroep kunt doen op medisch specialisten van de afdelingen interne geneeskunde, chirurgie, gynaecologie en anesthesie.

Ben jij zó enthousiast dat je hier langer dan zes maanden wil werken? Daar zijn zeker mogelijkheden voor! Vele collega artsen gingen je voor en hebben hun contract verlengd op eigen verzoek, omdat ze hun hart verloren hebben aan het eiland én het ziekenhuis. Ben jij de volgende?

Jouw nieuwe werkplek

Bonaire is na Curaçao het grootste eiland van de zes Caribische eilanden van het voormalig Nederlands Koninkrijk. Het eiland is 40 km lang en 5 tot 12 km breed. Bonaire telt op dit moment ongeveer 19.200 inwoners. Het is een paradijs voor watersporters. Duiken, snorkelen, windsurfen, kitesurfen en waterskiën kan allemaal op dit eiland. En voor de kust van Bonaire ligt Klein Bonaire.

Als zorgprofessional in het Caribische gebied werk je in een internationaal team met een diverse patiëntenpopulatie. Er is sprake van een prettige en laagdrempelige samenwerking met andere collega’s. Je bent in staat om jouw beroep in de volle breedte uit te voeren. Iedereen is vriendelijk en bereid je overal mee te helpen. De werktijden zijn anders dan in Nederland; men begint iets eerder, en is meestal eerder klaar, waardoor er nog alle tijd is om te genieten van je vrije tijd.

Wat breng je mee?

Uiteraard heb je een BIG-registratie als arts. Ook heb je een ATLS-certificaat nodig. Heb je dat niet? Dan kun je die nog snel behalen. Met óók een certificaat FCCS, SBMS of een vergelijkbaar certificaat heb je een stapje voor. Hetzelfde geldt voor recente klinische werkervaring.

Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels. Dit is nodig bij het informeren en instrueren van patiënten (en diens familie en / of relaties), bij het geven van inhoudelijk adviezen en bij de patiëntenoverdracht. Kennis van het Papiaments of Spaans is een pré.

Op het eiland spreekt twee derde van de bevolking Papiaments. Daarnaast spreekt men Nederlands en zijn Spaans en Engels ook veel gehoord. Taal is erg belangrijk bij de zorg voor patiënten op Bonaire, men begrijpt Nederlands, maar men uit zich het liefst in het Papiaments.

Arbeidsvoorwaarden

Het ziekenhuis hanteert haar eigen cao. Het salaris bedraagt maximaal 5.200 USD (omgerekend ongeveer circa 4.684 euro) bruto per maand bij een voltijds dienstverband. Verder bestaat het aanbod van dit ziekenhuis uit:

  • een vliegticket naar Bonaire en terug naar Amsterdam;
  • de eerste twee maanden huisvesting vanuit het ziekenhuis.

Verdere informatie

Al ruim 15 jaar bemiddelt BKV zorgprofessionals, artsen en medisch specialisten naar de Nederlands Caribische eilanden. Door onze ervaring, jaarlijkse bezoeken aan de eilanden, onze collega Linda op Bonaire en onze emigratiecoach op Aruba weten wij precies wat er speelt.

Ons Caribische team informeert, ondersteunt en voorziet jou van alle informatie over het wonen, werken en leven in het Caribisch gebied. Wij brengen je graag in contact met professionals die eerder de uitdaging zijn aangegaan of die momenteel op het eiland wonen en werken. Het is niet zomaar een stap en daarom bieden wij jou de ondersteuning en begeleiding die jij nodig hebt.

Voor uitgebreide informatie kun je contact opnemen met Consultant Healthcare Udin Gorong (Consultant Healthcare) via +31 888 – 22 55 88 of mobiel +31 6 – 20 03 68 95 of per mail via udin@bkv.jobs

Leave a comment