Sociaal pedagogische groepswerkers

SOCIAAL PEDAGOGISCHE GROEPSWERKERS

Profiel van Fundashon Rosa di Sharon

De zorginstelling Rosa di Sharon te Bonaire biedt vanuit een christelijke levensovertuiging in een beschermende woonvoorziening, Kas pa Hoben ku Futuro (KHF), 24-uurs herstel-ondersteunende begeleiding aan ( aanstaande ) jonge moeders en meisjes in de leeftijd van 14-21 jaar, die voor korte of langere periode niet thuis kunnen wonen wegens gedragsproblematiek en/of onveilige thuissituatie. Daarnaast wordt vanuit KHF ook begeleiding geboden aan het gezinssysteem en ( jonge ) vader van de baby.

De begeleiding bestaat uit drie fases met dagvullende programma’s waarbij de eerste fase in het teken staat van oriëntatie en observatie. In de tweede fase is het programma gevuld met leermodules op gebieden als school, werk, sporten, sova-training, corveeactiviteiten, geestelijke vorming, etc. In de derde fase richt de begeleiding zich op het ontwikkelen van toekomstperspectief voor de periode na vertrek uit KHF.

Wij zijn op zoek naar:

SOCIAAL PEDAGOGISCHE GROEPSWERKERS   M/V

 Functieomschrijving:

Als groepswerker bent u in staat dagelijkse ondersteuning te bieden aan jongere individueel en in groepsverband in de woonvoorziening KHF. U heeft intensief contact met de doelgroep. De aandacht van de groepswerker richt zich voor een groot deel op het dagelijkse reilen en zeilen van de woonvoorziening, waaronder het organiseren van activiteiten met en voor de doelgroep. Als groepswerker werkt u intensief mee aan een positieve ontwikkeling van de jongeren op verschillende leefgebieden. U bent in staat om een hulpverleningsplan op te stellen, te evalueren, bij te stellen en uit te voeren. Als groepswerker bent U beschikbaar voor dag-, avond-, nacht en weekend-diensten. U begeleidt jongeren op weg naar een toekomst waarin zij met een vergrote zelfredzaamheid in staat zijn als verantwoordelijke volwassene ( ouder ) te functioneren en gezonde relaties te onderhouden met hun omgeving en als volwaardige burger deel te nemen aan de maatschappij. U werkt vanuit de talenten die u van God ontvangen heeft en kiest voor verbinding van de christelijke identiteit in het professioneel handelen.

Functie-eisen:

–        Minimaal afgeronde MBO-opleiding SPW niveau 4 of gelijkwaardig

–        Ervaring in begeleiding van doelgroep in een residentiële instelling

–        Belijdend christen zijn en betrokken bij een kerkelijke gemeente;

–        Zelfstandig, flexibel, initiatiefrijk, stressbestendig en relativerend vermogen

–        Methodisch kunnen werken

–        Kunnen werken in ( klein ) teamverband

–        Integer en betrouwbaar

–        Tactvol en empatisch vermogen

–        In het bezit van rijbewijs

–        Beheersing van het Papiaments of bereid zijn dit zo snel mogelijk te leren en bij voorkeur bekend zijn met de Bonaireaanse cultuur

–        Goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift

Arbeidsvoorwaarden:

Wij bieden zeer goede salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met uw opleidings- en ervaringsniveau.

Reageren:

Heeft u interesse? Kandidaten uit de BES-eilanden, Curacao en Aruba kunnen een mail met een korte motivatie voor de sollicitatie en van uw christelijke identiteit samen met een CV, foto, diploma en referentie opsturen aan: dhr Ramiro Richards, Directeur  Fundashon Rosa di Sharon Bonaire: directie.fundashonrosadisharon@gmail.com.

De sollicitatie periode loopt t/m 2 September 2020Branche: Zorg / Welzijn

Functiegroep: Medisch / verzorging
Werk / Denkniveau: MBO
Leidinggevend: Nee
Vereiste talenkennis: Nederlands Papiaments
Vacature gaat in per : 11/08/2020
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: Fundashon Rosa di Sharon
Plaats: Bonaire
Contactpersoon: dhr Ramiro Richards

Leave a comment