Gezinsbegeleider

Profiel van Fundashon Rosa di Sharon

De zorginstelling Rosa di Sharon te Bonaire biedt vanuit een christelijke levensovertuiging in een beschermende woonvoorziening, Kas pa Hoben ku Futuro (KHF), 24-uurs herstel-ondersteunende begeleiding aan ( aanstaande ) jonge moeders en meisjes in de leeftijd van 14-21 jaar, die voor korte of langere periode niet thuis kunnen wonen wegens gedragsproblematiek en/of onveilige thuissituatie. Daarnaast wordt vanuit KHF ook begeleiding geboden aan het gezinssysteem en ( jonge ) vader van de baby.

De begeleiding bestaat uit drie fases met dagvullende programma’s waarbij de eerste fase in het teken staat van oriëntatie en observatie. In de tweede fase is het programma gevuld met leermodules op gebieden als school, werk, sporten, sova-training, corveeactiviteiten, geestelijke vorming, etc. In de derde fase richt de begeleiding zich op het ontwikkelen van toekomstperspectief voor de periode na vertrek uit KHF.

Wij zijn op zoek naar:

Gezinsbegeleider M/V

Functieomschrijving:

Als gezinsbegeleider bent u in staat het gezinssysteem van cliënten te ondersteunen, begeleiden en adviseren met als doel een goed functionerend gezinssysteem. U bent eindverantwoordelijk voor de begeleiding van het gezin en het traject van de begeleiding. U voert, ter verduidelijking van de hulpvraag, pedagogisch gesprekken met gezinssysteem en cliënt met als doel de opvoedingsrelatie te optimaliseren. U ziet er op toe dat de betrokkenen uit het gezinssysteem als volwaardige partners in de hulpverlening worden bekeken U verzamelt informatie voor het opstellen van het gezinsbegeleidingsplan, evalueert mede het plan met het gezinssysteem en cliënt. U bewaakt de voortgang en stemt af met de gedragsdeskundige en pedagogisch medewerkers. U signaleert crisissituaties en pleegt in overleg met zorgmanager interventies zoals het inschakelen van externe hulpinstanties met als doel een zo optimaal mogelijke veiligheid voor cliënten en gezinssysteem te bewerkstelligen. U bent aanwezig bij casusoverleg, Multi Disciplinair overleg, intake- en opname gesprekken. U biedt competentie vergrotende voorlichting en trainingen aan de cliënten. U levert een bijdrage aan de ontwikkeling van methodieken en het vergroten van de deskundigheid binnen gezinsbegeleiding en het team. U zorgt voor een goede verslaglegging van overleggen en gesprekken

U ondersteunt het team indien nodig met voorkomende werkzaamheden.

U werkt vanuit de talenten die u van God ontvangen heeft en kiest voor verbinding van de christelijke identiteit in het professioneel handelen.

Functie-eisen:

–        Minimaal afgeronde HBO-opleiding of gelijkwaardig

–        Ervaring in begeleiding van doelgroep

–        Belijdend christen zijn en betrokken bij een kerkelijke gemeente;

–        Zelfstandig, flexibel, initiatiefrijk, stressbestendig en relativerend vermogen

–        Methodisch kunnen werken

–        Kunnen werken in ( klein ) teamverband

–        Integer en betrouwbaar

–        Tactvol en empatisch vermogen

–        In het bezit van rijbewijs

–        Beheersing van het Papiaments of bereid zijn dit zo snel mogelijk te leren en bij voorkeur bekend zijn met de Bonaireaanse cultuur

–        Goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift

 Arbeidsvoorwaarden:

Wij bieden zeer goede salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met uw opleidings- en ervaringsniveau.

Reageren:

Heeft u interesse? Kandidaten uit de BES-eilanden, Curacao en Aruba kunnen een mail met een korte motivatie voor de sollicitatie en van uw christelijke identiteit samen met een CV, foto, diploma en referentie opsturen aan: dhr Ramiro Richards, Directeur  Fundashon Rosa di Sharon Bonaire: directie.fundashonrosadisharon@gmail.com.

De sollicitatie periode loopt tot 2 September 2020

Branche: Zorg / Welzijn
Functiegroep: Medisch / verzorging

Werk / Denkniveau: HBO
Leidinggevend: Nee
Vereiste talenkennis: Nederlands Papiaments
Vacature gaat in per : 11/08/2020
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: Fundashon Rosa di Sharon
Plaats: Bonaire
Contactpersoon: dhr Ramiro Richards

Leave a comment