KPCN Aspirant Agenten

Heb jij lef? Wij hebben de baan!

Mavo/VMBO-TL | 40 uur | P&O2020_05_005 | Sluitingsdatum: 10 juli 2020

KPCN is op zoek naar enthousiaste en flexibele collega’s die de interne politieopleiding tot agent willen volgen. Tijdens de opleiding worden leren en werken met elkaar afgewisseld en na diplomeren word je geplaatst op een van de eilanden van Caribisch Nederland.

De opleiding

Je volgt een 2-jarige politieopleiding, op MBO-niveau. Tijdens de opleiding vindt begeleiding plaats door docenten van de politieacademie en praktijkcoaches uit het korps. De theorieperiodes en de praktijkervaring worden opgedaan op Bonaire. De opleiding start in het najaar van 2020.

De organisatie

Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) is een jong, klein en dynamisch korps met als werkgebied de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba en omvat alle processen van een volwaardig politiekorps. De komende jaren is het korps bezig met verdere professionalisering waarbij wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van het korps.

Het korps draagt bij aan de veiligheid en leefbaarheid van de mensen die op één van de eilanden van Caribisch Nederland wonen, werken of als toerist verblijven. Medewerkers van KPCN zijn waakzaam en dienstbaar, daadkrachtig en professioneel.

Functie-eisen

Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot agent ben je in het bezit van:

 • Minimaal een mavo/vmbo-TL diploma
 • Nederlandse nationaliteit
 • Minimale leeftijd van 17 jaar
 • Rijbewijs B of van plan dit binnen twee jaar te halen
 • Zwemdiploma of van plan dit binnen twee jaar te halen
 • Een goede beheersing, kennis en toepassing van het Nederlands, Papiaments en Engels op B1-niveau

Competenties

 • Initiatiefrijk
 • Besluitvaardig
 • Doorzettingsvermogen
 • Rolbewustzijn
 • Stressbestendig
 • Communicatief vaardig
 • Teamgeest/ samenwerken
 • Flexibel

Wat bieden wij?

 • Het salaris voor deze functie is als volgt vastgesteld:
  Opleidingsperiode: bezoldigingsschaal 4, minimaal trede 3, $1.426,54 per maand bij een werkweek van 40 uur.
 • Een 13e maand van 8,33%  (minimaal $1.750,-)
 • Vakantiegelduitkering van 8,33% van de bezoldiging
 • Een goede pensioenvoorziening ondergebracht bij PCN
 • 186 vakantie-uren (o.b.v. 40-urige werkweek)
 • Een verhuisregeling als je vanuit het buitenland reageert

De aanstelling is een tijdelijk dienstverband voor de periode van de basisopleiding. Na succesvolle afronding van de basisopleiding zal een tijdelijke aanstelling worden aangeboden van 1 jaar, waarna bij goed functioneren een vaste aanstelling  volgt.

Het salaris voor deze functie is als volgt vastgesteld:
Opleidingsperiode: bezoldigingsschaal 4, minimaal trede 3, $1.426,54,- per maand bij een werkweek van 40 uur.
Vaste aanstelling: bezoldigingsschaal 6, minimaal trede 3, $1.874,- en maximaal trede 15, $ 2490,20 per maand bij een werkweek van 40 uur.

Een assessment, sporttest, medische keuring en screening (betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek) zijn vereist en een verplicht onderdeel van de selectieprocedure. Bij het voltooien van de testen dient binnen de gestelde periode een positieve verklaring omtrent het gedrag (VOG) te worden overhandigd voordat gestart kan worden met de opleiding.

Informatie omtrent de vacature

In juni worden informatiebijeenkomsten gehouden op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, meer informatie hierover volgt via de lokale media. Kijk ook op de websites: www.rijksdienstcn.com of www.politiecn.com voor meer informatie of neem tijdens kantooruren contact op met de heer L. Vrutaal, opleidingscoördinator via telefoonnummer +599 715 8086.

Digitaal solliciteren

Solliciteer digitaal in twee eenvoudige stappen:

Stap 1 – Vul deze vragenlijst in (duurt maximaal 5 minuten).

Stap 2 – Stuur je Curriculum Vitae naar: vacature@rijksdienstcn.com

Branche: Overheid
Functiegroep: Overige
Werk / Denkniveau: MBO
Leidinggevend: Nee
Vereiste talenkennis: Engels Nederlands Papiaments
Vacature gaat in per : 09/06/2020
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: Korps Politie Caribisch Nederland
Plaats: Bonaire

Leave a comment