Senior Jurist

Ben jij een stevige en ervaren jurist in ambtenarenrecht of bestuursrecht, die een fundamentele rol wil spelen bij personele aangelegenheden van onze ambitieuze organisatie? Beschik jij over de nodige overtuigingskracht en schrik je niet terug van een ingewikkelde casus? Dan zien wij graag je sollicitatie tegemoet!

Senior Jurist

WO | Bonaire | 39,5 uur | P&O2020_05_001 | Sluitingsdatum: 3 juni 2020

Als Senior Jurist word je primair ingezet voor juridisch advies en ondersteuning van het bevoegd gezag op het gebied van de meer complexe personele aangelegenheden. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Tevens speel je een belangrijke rol bij de totstandkoming van arbeidsvoorwaardenakkoorden.

Functietaken

  • Het in algemene zin op juridisch gebied ondersteunen en adviseren van het team Werkgeverschap met het oog op beleidsontwikkeling, integriteitskwesties en algemene aangelegenheden van de directeur RCN;
  • Het ontwikkelen en implementeren van personeelsbeleid en ambtenarenrechtelijke wet- en regelgeving. Denk hierbij aan onderhandelingen met vakbonden, het geven van voorlichting aan leidinggevenden, HR-adviseurs, participatieraden en medewerkers;
 • Het adviseren van het bevoegd gezag bij disciplinaire trajecten, het schrijven van besluiten, voorbereiding van zittingen bij de rechtbank, het schrijven van contramemories en de afhandeling ter zitting (woordvoering namens de minister bij personele rechtszittingen);
 • Het afhandelen van bezwaar- en beroepsprocedures;
 • Het fungeren als sparringpartner voor HR-adviseurs;
 • Het volgen en verkennen van relevante ontwikkelingen op het aandachtsgebied; het bezien van eventuele juridische consequenties en het adviseren ter zake;
 • Het in samenspraak met het Ministerie van BZK in kaart brengen en ontwerpen van gewenst wetgevingsbeleid ten aanzien van ontwikkelingen in de arbeidsvoorwaarden voor het overheidspersoneel in Caribisch Nederland.

De organisatie

De Rijkdienst Caribisch Nederland (RCN) is de schakel tussen de ministeries die aanwezig zijn op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Ieder ministerie is zelf inhoudelijk verantwoordelijk voor het invoeren en het uitvoeren van beleid van het betreffende ministerie. Voor de uitvoering en ondersteuning doen ze daarbij een beroep op de centrale dienstverlening van de Rijksdienst Caribisch Nederland. Het werkgeverschap van alle ambtenaren in dienst van RCN is formeel belegd bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Je werkt formeel voor het dienstonderdeel Werkgeverschap, maar bent inzetbaar bij alle dienstonderdelen van RCN. De directeur van RCN voert namens de Minister van BZK de werkgeversrol uit voor alle medewerkers van RCN. Vanuit die rol is hij verantwoordelijk voor het opstellen van arbeidsvoorwaarden- en personeelsbeleid, het waarborgen van integriteit en het (verder) ontwikkelen van medezeggenschap. Dit wordt ook wel formeel Werkgeverschap genoemd.

Jouw competenties

 • Organisatiesensitiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Oordeelsvorming
 • Flexibiliteit
 • Motiveren
 • Plannen en organiseren

Functie-eisen

 • Academisch werk-/denkniveau  (afgeronde master, bij voorkeur in bestuursrecht, ambtenarenrecht of arbeidsrecht);
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met managementadvies en juridische procedures;
 • Aantoonbare affiniteit met Caribisch Nederland;
 • Kennis van en inzicht in Rijksbrede ontwikkelingen op het aandachtsgebied;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Engels en Papiaments zijn een pre.

Wat wij bieden

 • Een marktconform salaris, in aanloopschaal 12 en functieschaal 13 van minimaal $ 3.960,- en maximaal $ 5.728,- per maand bij een werkweek van 39,5 uur. Inschaling op basis van kennis en ervaring.
 • Een 13e maand van 8% van de bezoldiging.
 • Vakantiegelduitkering van 8,33% van de bezoldiging.
 • Een goede pensioenvoorziening ondergebracht bij PCN.
 • Interne opleidingsmogelijkheden.
 • 184 vakantie-uren (o.b.v. 39,5 urige werkweek).
 • Een tijdelijke aanstelling van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een verhuisregeling indien je vanuit het buitenland reageert.

Aanstellingseisen

 • Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een medische keuring zijn vereist.
 • Een assessment kan onderdeel van de selectieprocedure zijn.

Meer informatie?

Voor informatie omtrent de vacature kun je contact opnemen met Charlotte Verpaalen, arbeidsjurist, telefoon: +599 715 8321.

Digitaal solliciteren

Je kunt je Curriculum Vitae met motivatie sturen naar: vacature@rijksdienstcn.com

Branche: Overheid
Functiegroep: Juridisch/bestuurlijk
Werk / Denkniveau: WO
Leidinggevend: Nee
Vereiste talenkennis: Engels Nederlands Papiaments
Vacature gaat in per : 19/05/2020
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: Rijksdienst Caribisch Nederland
Plaats: Bonaire
Contactpersoon: Charlotte Verpaalen
Functie contactpersoon: arbeidsjurist

Leave a comment