Teamleider Mental Health Caribbean

Mental Health Caribbean (MHC) verzorgt de geestelijke gezondheidszorg op Caribisch Nederland. Op Bonaire zijn we zowel voor het team Sentro Nos Perseveransia als voor het team Forensische zorg en special products op zoek naar een inspirerende en verbindende

 

Teamleider

(32 tot 40 uur per week. Standplaats: Bonaire)

Functie: Wat ga je doen?

In deze functie is het van belang dat je enerzijds kunt bijdragen aan de ontwikkelingen van de afdeling en anderzijds in staat bent om medewerkers in hun kracht te zetten en hun talenten te laten ontwikkelen. Ook zorg voor een veilig leerklimaat en een omgeving waarin collega’s vol passie hun werk kunnen en willen uitvoeren. Dit doe je in nauwe samenwerking met de inhoudsverantwoordelijke waarmee je het duaal management vormt.

 • Je geeft leiding aan de medewerkers van Sentro Nos Perseveransia óf de medewerkers van Forensische zorg en special products.
 • Je werkt nauw samen met andere teamleiders, waarbij jullie zorgdragen voor een gezamenlijke visie en richting weten te geven aan ontwikkelingen.
 • Je werkt nauw samen met je duale partner die inhoudsverantwoordelijke is
 • Je organiseert periodiek teamoverleg waar je tevens voorzitter van bent.
 • Je verzorgt de personeelsinzet en -planning binnen jouw team.
 • Je voert jaargesprekken waarbij je aandacht hebt voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.
 • Je zorgt voor een optimale werksfeer en werkomstandigheden.
 • Je draagt zorg voor de re-integratie van zieke medewerkers.
 • Je bent verantwoordelijk voor het afdelingsbudget.
 • Je doet voorstellen ter verbetering en optimalisering van inhoudelijk en organisatorisch beleid in samenwerking met je duale partner.
 • Je stelt een jaarplan en formatieplaatsenplan voor jouw afdeling op.
 • Je verstrekt informatie over de mogelijkheden van hulp- en dienstverlening aan collega-instellingen.
 • Je neemt deel aan relevant werkoverleg, commissies en/of projectgroepen en levert daarmee een bijdrage aan de beleidsontwikkeling van het team en de organisatie.

Functie: Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een relevante afgeronde HBO-opleiding. Daarnaast beschik je over kennis van management op post-hbo.
 • Je hebt ervaring in het leidinggeven aan een team bestaande uit professionele medewerkers.
 • Je spreekt Papiamentu en Nederlands óf hebt een talenknobbel zodat je Papiamentu jezelf snel eigen kunt maken. Het spreken van Engels en/of Spaans is een pré.
 • Je weet medewerkers te stimuleren en inspireren en bent je bewust van je voorbeeldrol als leidinggevende.
 • Je hebt een flexibele werkhouding.
 • Je geeft ruimte en vertrouwen, weet daarbij duidelijke kaders te stellen en kan professionals en afdelingen met elkaar verbinden.

Organisatie: Waar ga je aan de slag?

MHC ontwikkelt zich steeds meer naar een allround GGZ-instelling. We werken vooral ambulant in intensieve samenwerking met zowel verwijzers en ketenpartners als met het informeel steunsysteem van cliënten. De aard van de problematiek kan variëren van licht enkelvoudig tot zwaar en complex. Naast onze ambulante manier van werken, passen we maatwerk toe en stellen we onze cliënt centraal. En om dit te bewerkstelligen werken onze medewerkers met creativiteit, passie en doorzettingsvermogen.

 

Sentro Nos Perseveransia

Sentro “Nos Perseveransia” maakt onderdeel uit van de behandeling van Mental Health Caribbean op Bonaire, waar een diversiteit aan zorgproducten aangeboden wordt om vanuit herstel ondersteunende zorg te werken. Tot deze zorgproducten behoren: tijdelijk verblijf gericht op aanleren van woonvaardigheden en sociale vaardigheden, detox, begeleiding in eigen omgeving (ambulante (woon)begeleiding), dagbesteding en arbeidstoeleiding waar toegewerkt wordt naar de hoogst haalbare vorm van zelfstandigheid. SNP biedt verblijf aan18 cliënten.

Forensische zorg en special products

Voor cliënten met verslavingsproblemen en/of psychiatrische problemen die in aanraking komen met justitie biedt de MHC, in nauwe samenwerking met de Stichting Reclassering Caribisch Nederland (SRCN) en Stichting Krusada, forensische zorg. Daarnaast richt het behandelaanbod van Special Products zich op het behandelaanbod dat door MHC is ontwikkeld en geïmplementeerd voor patiënten met een somatische ziekte of beperking op Bonaire.

 

Organisatie: Wat bieden wij?

De inschaling van de Teamleider is op basis van kennis en ervaring op FWG 60 minimaal $ 3.566,- en maximaal $ 5.188,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur). Het gaat om een aanstelling van 32 tot 40 uur per week voor de duur van een jaar waarbij een vaste aanstelling op termijn tot de mogelijkheden kan behoren.

Verder bieden we een dynamische werkomgeving met ontwikkelmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo draagt MHC ruim bij aan je pensioenopbouw en wordt er tegemoet gekomen in de eventuele verhuis- / emigratiekosten.

Kom je ons team versterken?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je sollicitatie en CV vóór donderdag 29 augustus 2019 naar marcelino.mauricio@mentalhealthcaribbean.com. Omdat we voor twee afdelingen op zoek zijn naar een teamleider, verzoeken we je in je motivatiebrief te vermelden voor welke afdeling je solliciteert.

Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch Gebied of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch Gebied de voorkeur.

Andere vacatures

Voor MHC zijn we met regelmaat op zoek naar meer enthousiaste, nieuwe collega’s! Kijk voor alle actuele vacatures op onze website: www.mentalhealthcaribbean.com/vacature

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *