GZ-psycholoog

Mental Health Caribbean (MHC) verzorgt de geestelijke gezondheidszorg op Caribisch Nederland. Op Bonaire heeft MCH vorig jaar een behandelcentrum geopend voor de zorg aan kinderen en jeugdigen (genaamd Hi-5), een unicum voor het Caribisch gebied. Het aanbod van Hi-5 richt zich op kinderen en jeugdigen met een psychiatrische of psychische kwetsbaarheid en hun gezin/familie. Om het team te versterken zijn we voor Hi-5 zijn we op zoek naar een enthousiaste en bevlogen collega in de functie van:
GZ-psycholoog

(40 uur per week. Standplaats: Bonaire)

Functie: Wat ga je doen?

 • Je treedt op als hoofdbehandelaar: je bent verantwoordelijk voor de inhoud en doelmatigheid van zorg, voor de kwaliteit van het behandelaanbod en je denkt mee over het (zorginhoudelijk) beleid.
 • Je maakt onderdeel uit van de behandelstaf en adviseert van daaruit de directie en het management over zorginhoudelijke keuzes.
 • Je werkt voornamelijk ambulant, maar in de toekomst ook klinisch.
 • Je verricht onderzoek door het afnemen van diagnostische testen, het voeren van persoonlijke intakegesprekken en systematisch dossieronderzoek.
 • Je stelt een behandelplan op en komt in overleg met de cliënt en zijn omgeving.
 • Je voert individueel of groepsgewijs therapeutische gesprekken, zowel binnen een eigen caseload als die van uitvoerende behandelaars/casemanagers.
 • Je bewaakt de voortgang van de behandeling en toetst de vooraf gestelde einddoelen. Tussen- en eindevaluaties maken daar onderdeel van uit.
 • Je stelt een nazorgplan op en verwijst indien nodig in- of extern.
 • Je intervenieert en geeft consultatie in crisissituaties en je adviseert over complexe problematiek.
 • Je geeft inhoudelijke aansturing en supervisie aan collega hulpverleners.
 • Je neemt deel aan overleg met andere instellingen.
 • Je draagt bij aan deskundigheidsbevordering door o.a. het verzorgen van klinische lessen.
 • Je bent voorzitter van het multidisciplinair overleg.

Functie: Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over de registratie tot gezondheidszorgpsycholoog conform de wet BIG.
 • Je beschikt over een brede kennis van psychopathologie en psychodiagnostisch onderzoek.
 • Je hebt kennis van het omgaan met cliënten van verschillende etnische achtergronden.
 • Je houdt je op het vakgebied actueel door aansluiting bij de betreffende beroepsvereniging.
 • Je spreekt Papiamentu en Nederlands óf hebt een talenknobbel zodat je Papiamentu jezelf snel eigen kunt maken. Het spreken van Engels en/of Spaans is een pré.
 • Je hebt een flexibele werkhouding.

Organisatie: Waar ga je aan de slag?

MHC ontwikkelt zich steeds meer naar een allround GGZ-instelling. We werken vooral ambulant in intensieve samenwerking met zowel verwijzers en ketenpartners als met het informeel steunsysteem van cliënten. De aard van de problematiek kan variëren van licht enkelvoudig tot zwaar en complex. Naast onze ambulante manier van werken, passen we maatwerk toe en stellen we onze cliënt centraal. En om dit te bewerkstelligen werken onze medewerkers met creativiteit, passie en doorzettingsvermogen.

 

Het team Kind en Jeugd heeft als ambitie te bevorderen dat alle kinderen en jeugdigen een eerlijke kans krijgen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen tot veerkrachtige volwassenen. Tot nu toe hebben we ons voornamelijk gericht op ambulante diagnostiek, behandeling, individuele steunende en structurerende begeleiding, ouderbegeleiding, systeemtherapie en consultatiefunctie bij ketenpartners. In 2019 zal de focus liggen op de verdere ontwikkeling en gefaseerde uitbreiding van het behandelaanbod door middel van het aanbieden van groepsbehandelingen, psychoeducatie, een sport- en een muziekgroep. Hoewel de nadruk op het ambulante traject zal blijven liggen wordt tegelijkertijd gewerkt aan de voorbereidingen voor opnamemogelijkheden. “Building on Fair Chances for All Youth”

Organisatie: Wat bieden wij?

De inschaling van de GZ-Psycholoog is op basis van kennis en ervaring op FWG 65 minimaal
$ 4.126,- en maximaal $ 6.030,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur). We bieden een jaarcontract waarbij een vaste aanstelling op termijn tot de mogelijkheden kan behoren.

Verder bieden we een dynamische werkomgeving met ontwikkelmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo draagt MHC ruim bij aan je pensioenopbouw en wordt er tegemoet gekomen in de eventuele verhuis- / emigratiekosten.

Kom je ons team versterken?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je sollicitatie en CV vóór donderdag 15 augustus 2019 naar christine.alvarez@mentalhealthcaribbean.com.

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met Marrit Koopman, Teamleider Kind & Jeugd a.i. op +599 796 of marrit.koopman@mentalhealthcaribbean.com.

Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch Gebied of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch Gebied de voorkeur.

Andere vacatures

Voor MHC zijn we met regelmaat op zoek naar meer enthousiaste, nieuwe collega’s! Kijk voor alle actuele vacatures op onze website: www.mentalhealthcaribbean.com/vacature

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *