Arts Publieke Gezondheid

De afdeling Publieke Gezondheid is verantwoordelijk voor de bevordering van de volksgezondheid. De afdeling werkt samen met veel partners aan de verbetering van de gezondheid door middel van programma’s en preventieactiviteiten gericht op voorkomende gezondheidsproblemen.

 

Wat ga je doen?

Je bent de schakel tussen de geneeskunde en de samenleving en bent medisch inhoudelijk verantwoordelijk voor de taken van de afdeling. Je draagt bij aan de collectieve preventie en bestrijding van ziekten die hun oorsprong hebben in de wisselwerking tussen mens en milieu. Dit vindt plaats in nauwe samenwerking met de collega’s op de afdeling en de partners in het veld. Je vertaalt signalen van gezondheidsbedreigingen en -risico’s, op basis van zowel epidemiologische gegevens als op signalen uit de praktijk, naar op de plaatselijke situatie toegespitst beleid en uitvoering. Je levert tevens een bijdrage aan het monitoren van de ontwikkeling en het verloop van chronische-, infectie- en/ of milieu gerelateerde ziekten en levert een bijdrage aan surveillance, outbreakmanagement en bron- en contactonderzoek. Je hebt een belangrijke rol bij algemene infectieziekten bestrijding, tuberculosebestrijding, SOA bestrijding, reizigersadvisering, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en jeugdgezondheidszorg. Je adviseert het ambtelijk en bestuurlijk management. Daarnaast monitor en coördineer je de uitvoering van forensisch-geneeskundige (lijkschouw) taken, die uitgevoerd worden door de overheid benoemde schouwartsen.

 

Waar moet je minimaal aan voldoen?

Naast ruime ervaring in een vergelijkbare functie, beschik je over een afgeronde studie Geneeskunde en bij voorkeur een afgeronde opleiding Arts Maatschappij en Gezondheid of huisarts met aanvullende opleiding in de public health, bijv. MPH of MIH. De profielregistratie als arts infectieziekten bestrijding is een pré. Je bent bovenal communicatief sterk, een goede netwerker, efficiënt, samenwerkingsgericht, besluitvaardig, flexibel en je hebt oog voor kwaliteit. Het beheersen van het Papiaments en het kennen van de Bonairiaanse cultuur is een absolute pré! Bonairiaanse kandidaten en kandidaten uit de regio die zich in het bovenstaande profiel herkennen worden dan ook met nadruk gevraagd te solliciteren.

 

Het salaris bedraagt minimaal $3.224,-(aanloopschaal 11) en  maximaal $ 4.712,- (functieschaal 12). Aan deze functie is er een bindingspremie van 20% van het maandsalaris gekoppeld.

 

GEÏNTERESSEERD

Je sollicitatie en C.V. kun je tot en met 29 maart 2019 richten aan het Bestuurscollege van Openbaar Lichaam Bonaire, t.a.v. Afdeling P&O, Plasa Reina Wilhelmina 1, Kralendijk, Bonaire. Bij voorkeur ontvangen wij uw Sollicitatie per email: personeelszaken@bonairegov.com.

Voor nadere informatie of een uitgebreid functieprofiel kun je contact opnemen met mw. Alcira Janga-Jansen tel. 717- 2211 of mw. Ina Garretsen tel. 717- 3871 of kijk op www.bonairegov.com.

Afdelingshoofd Publieke Gezondheid,

Mw. A. Janga-Jansen

Beleidsadviseur P&O,

Mw. I. Garretsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *