Drie tips voor een startende ondernemer

Wil je een eigen bedrijf starten, maar weet je niet precies hoe je dat doet? Er zijn heel veel tips voor het beginnen van een eigen bedrijf. Wij hebben er drie voor je geselecteerd. Doe er je voordeel mee!

Feedback vragen
Vraag zoveel mogelijk mensen om feedback. Misschien komen ze wel met zaken waar je nog nooit aan hebt gedacht of nemen ze juist je twijfel weg. Vraag tips aan ervaren ondernemers. Zij stonden ooit waar jij nu staat en kunnen je vast vertellen wat je wel en niet moet doen. Sta open voor kritiek en luister goed.
Iedereen wil je alleen maar helpen!

Free publicity
Als je een bedrijf hebt opgestart, is het natuurlijk belangrijk dat mensen van het bestaan af weten. Maar hoe krijg je je bedrijf nu in het nieuws? Persberichten sturen heeft vaak niet zo veel effect. Je moet begrijpen hoe journalisten denken en waarom jouw verhaal interessant zou zijn voor hun krant, uitzending of tijdschrift. Gratis publiciteit klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet. Om interessant te zijn voor een journalist moet je opvallen en een invalshoek bedenken die aanslaat. Waarom zou jouw verhaal door iedereen gehoord of gelezen moeten worden? Wat maakt juist jouw bedrijf of verhaal zo uniek? Zorg er ook voor dat je bij de juiste persoon terechtkomt en behandel deze met respect. Je zult er dus wel wat moeite in moeten stoppen, maar dat betaalt zich later waarschijnlijk uit in aandacht en klanten.

Onderscheiden
Het is misschien een cliché, maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen: zorg ervoor dat je bedrijf zich onderscheidt. Om je te kunnen onderscheiden, moet je onder meer goed in beeld hebben wie je concurrenten zijn en wat zij precies doen. Kijk ook goed naar je doelgroep. Wie wil je bereiken met je product en waarom? En stel jezelf de vraag: Wat voegt mijn product of dienst toe? 

Als je gaat ondernemen, kun je twee dingen doen. Je kunt ondernemen in de rode en in de blauwe oceaan. In de rode oceaan vechten alle spelers om een zo groot mogelijk marktaandeel. Dan ga je dus ondernemen in een reeds bestaande markt. Een voorbeeld hiervan is het beginnen van een kledingwinkel. Onderneem je in de blauwe oceaan, dan doe je iets wat helemaal nieuw is, dus wat nog nooit iemand heeft gedaan. Je hebt weliswaar geen concurrenten, maar het is ook een stuk moeilijker. Als het je echter lukt om succesvol te worden in deze nieuwe markt, ben je in het begin de enige en kun je enorm knallen. Neem bijvoorbeeld de iPad, voor de iPad was er niets. Nu zijn er heel veel tablets. Om echt succesvol te worden, kun je het beste gaan ondernemen in de blauwe oceaan.’

Bron: baaz.nl 

Leave a comment