column; Wat je van ver haalt….

Wat je van ver haalt, is lekker. Tenminste zo gaat het gezegde. Na een interessant gesprek met de eigenaar van ‘Fielmich & Sons’, weet ik dat zij al in november vol aan de slag moeten. Voor Thanksgiving, Sinterklaas, Kerstmis en Pasen kopen veel mensen cadeaus en producten in. Hetgeen allemaal door het postbedrijf verwerkt moet worden. Dus inderdaad wat van ver komt, is bijzonder, leuk en aantrekkelijk om te importeren!

Op Curaçao was ik samen met vele andere hardlopers bij een groot evenement aanwezig. Ik ging voor de halve marathon, maar er waren meerdere afstanden om uit te kiezen. Veel renners kwamen uit de regio. Aruba, Bonaire en Venezuela waren goed vertegenwoordigd. Er deden ook een paar Europeanen mee. En zij die van ‘ver’ kwamen waren in dit geval helemaal niet zo bijzonder. Dat wil zeggen niet bijzonder goed. Waarschijnlijk de schuld van het weer; na de regen was ‘t lekker vochtig, waren de wegen nat en tja, de gaten hier en daar onontkoombaar. En dan kan je nog zo goed zijn in hardlopen, maar die externe factoren kunnen het resultaat behoorlijk beïnvloeden. Voor mij persoonlijk was het goed. Ik verbeterde mijn tijd en scoorde prima op de algemene uitslagenlijst. Ik hoefde dan ook niet van ver te komen en ging dik tevreden terug naar Bonaire.

Door het jaar heen zijn er verschillende evenementen. Vooral op feestdagen en meer van die bijzondere tijdstippen waarop mensen én goederen op het eiland komen en gaan. Import en export, het thema van deze editie houdt ons aan het werk, houdt ons bezig. Denk maar aan zo’n postbedrijf, de horeca en evenementenverenigingen. Het zorgt voor een positieve sfeer en een bedrijvigheid die ons allemaal aangaat en aansteekt. Of het nu gaat om hardlopen, zwemmen, feesten of eten, geniet ervan zou ik zeggen en vul dan zelf maar in of dat wat je van ver haalt ook echt wel zo bijzonder is….

Leave a comment