Workshops & Trainingen KvK 2015

meeting_27In 2015 zal de Kamer van Koophandel Bonaire (KvK) zich nog meer gaan inzetten om de bestaande ondernemers te versterken met kennis en kunde.

Dit gaan we doen aan de hand van zogenaamde themamaanden; een hele maand staat dan in het teken van een bepaald thema, bijvoorbeeld fiscaliteit / belastingen, Personeel & Organisatie (HRM) of (het maken van) bedrijfsplannen. Hierbij zullen we zowel workshops voor de startende ondernemers gaan organiseren (die voorheen onder de basistrainingen werden gehouden) alsook voor de (meer) gevorderde ondernemers. Allemaal echter met hetzelfde doel: de ondernemer moet na de sessie met meer kennis en/of kunde naar huis gaan dan toen hij kwam.

Hou hiervoor de KvK kalender in de gaten voor de komende de cursussen. Hierbij zal het tijdstip van de trainingen verschillen, van een ontbijtsessie, een lunchsessie tot een workshop in de avonduren. Maar allemaal met dezelfde gedachte: laten we Bonaire elke dag een beetje beter maken.

We zullen ook algemene bijeenkomsten organiseren waar de ondernemers de kans krijgen om andere ondernemers te ontmoeten de z.g.n. Netwerk Meetings. Naast het netwerken met de ondernemers zal er bij deze gelegenheden ook relevante informatie voor de ondernemer worden gepresenteerd door sprekers, instantie of bedrijven. Dit zullen vaak korte presentaties zijn met een centraal thema. Ook hier draait het weer om het principe: wat kan de ondernemers beter maken en helpen om samen
te werken. Voor deze workshops en netwerkbijeenkomsten gaat de KvK gaat ook dit jaar actief op zoek naar partners, naar bedrijven en / of instellingen die willen helpen met het organiseren van de workshops. Deze bedrijven leveren dan de trainers die vanuit hun vakgebied de thema’s uitwerken en presenteren. Daarbij kun je als bedrijf jezelf (gratis) promoten en eventuele nieuwe klanten krijgen. Dus ben je als bedrijf of instelling geïnteresseerd om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de  kennis en kunde van de ondernemers op Bonaire, dan kun je je aanmelden bij de KvK.

 

Globale indeling naar maand:

Mei Businessplan / Fondsenwerving en Aanbesteding
Juni Fiscaal
Augustus Entrepreneur
September P&O / HRM
Oktober Customer
November Trends

Leave a comment