10 “musts” voor email marketing

De tien belangrijkste tips voor email marketing. Maak uw mailings professioneel.

images-1#10 Breidt uw lijst van ontvangers uit op elke mogelijke manier
Grijp elke kans die u krijgt aan om uw lijst van ontvangers uit te breiden. Als u een winkel heeft, geef uw klanten de mogelijkheid om ter plaatse hun emailadres achter te laten. Vraag aan elke gesprekspartner op conferenties of evenementen, of u hem/haar mag toevoegen aan uw ontvangerslijst bij het uitwisselen van visitekaartjes. Voeg het inschrijfformulier voor uw nieuwsbrief toe aan elke pagina op uw website.

#9 Vermijdt overmatig benadrukken en/of het gebruik van hoofdletters
Gebruik geen onderwerplijn die enkel bestaat uit HOOFDLETTERS en voeg geen extra uitroeptekens (!!!) toe. Dat activeert de spamfilters. Hetzelfde geldt voor de inhoud van uw nieuwsbrief.

#8 Maak zowel een ‘plain text’ als een HTML versie van uw nieuwsbrief
Onderzoeken wijzen uit dat wanneer u geen ‘plain text’ versie van uw nieuwsbrief toevoegt, ongeveer 5% van de geadres-seerden hem niet zal kunnen lezen.

#7 Zorg dat mensen uw mail of nieuwsbrief lezen door hem zo herkenbaar mogelijk te maken
Gebruik als naam voor de verzender de naam van uw bedrijf of de naam van een persoon in uw bedrijf. Als u de naam heeft bepaald, gebruik dan steeds dezelfde naam. In de fractie van een seconde waarin iemand beslist of hij al dan niet uw email opent, zal de bekendheid met zender de meest beslissende factor zijn.

#6 Voeg een boodschap dan wel onderwerp toe om ontvangst te verzekeren
Om de ontvangst van uw nieuwsbrieven te verbeteren, voegt u boven aan elke email een bericht toe dat zegt: “Om de ontvangst van onze emails te verbeteren, kunt u contact opnemen met en vervolgens voegt u iemand@uwbedrijf.com toe aan uw adresboek.”. Daardoor zullen uw emails in principe niet als spam worden gezien.

#5 Wees consequent in de frequentie van uw nieuwsbrief
Kies een frequentie voor uw nieuwsbrief. Deze kan wekelijks, twee wekelijks of maandelijks zijn. Belangrijk is dat u zich aan de gekozen frequentie houdt. Op die manier zullen uw klanten uw nieuwsbrief verwachten en erop anticiperen.

#4 Timing is enorm belangrijk bij business to business communicatie
In de meeste gevallen is het best om B2B emails te verzenden van dinsdag tot donderdag. We hebben ondervonden dat de beste tijd om dit te doen net na het begin van de dag, rond 9h30, of net na de lunch, rond 13h30 is. B2B mails na 16.00 uur of in het weekend kunt u beter vermijden.

#3 Timing is enorm belangrijk in business to consumer communicatie
In de meeste gevallen is het best om B2C emails te verzenden van dinsdag tot donderdag tussen 17h en 20h, of tussen vrijdag-avond en zondagnamiddag,

#2 Stuur alleen informatie waar de interesse van de ontvanger naar uitgaat
Alleen wanneer de inhoud van uw communicatie relevant is voor de ontvanger, zal deze uw emails blijven openen en lezen.

#1 Zendt alleen emails naar personen die daarom gevraagd hebben
Ongevraagde emails zijn uiteraard spam. Het versturen van spam zal de reputatie van uw bedrijf schade toebrengen. De belangrijkste regel om een intelligente email marketier te worden is om nooit ongevraagd emails te versturen.

Leave a comment