Verhuizen als passie

stacked_moving_boxes-2272x1734Interview met Aaron Alberto, Meyer Moving Bonaire

Meneer Meyer’

Niet Aaron Meyer, maar Aaron Alberto is de naam”. Aaron is als enige fulltime medewerker van het bedrijf hét gezicht van Meyer Moving Bonaire en hij wordt dan ook regelmatig aangesproken als meneer Meyer. Aaron kan er wel om lachen. Hij werkt sinds vijf jaar met veel plezier als projectmanager bij het verhuisbedrijf dat behalve het Bonairiaanse filiaal, vestigingen in Nederland, op Curaçao, Aruba en Sint Maarten heeft. Meneer Meyer Sr. richtte het verhuisbedrijf op in 1959 op Curaçao, maar het internationale bedrijf is intussen in handen van eigenaar Cees Kiesewetter die vanuit Nederland opereert. Naast Meyer Moving staat Kiesewetter aan het hoofd van nog een aantal andere internationale verhuisbedrijven, die samenvallen onder de overkoepelende organisatie ‘Noble Mobility’. Meyer Moving richt zich op verhuizingen tussen Nederland en het Caraïbisch gebied. Zeven jaar geleden ontstond de vestiging op Bonaire, waar Aaron Alberto nu de leiding heeft.

Vanuit zijn kantoor kijkt de projectmanager uit op de loods die kort geleden in gebruik is genomen omdat het voormalige kantoor te krap werd voor het groeiende bedrijf. Alle opdrachten worden van A tot Z zorgvuldig door Aaron geregeld. De lokale manager is het centrale aanspreekpunt voor de klant, hij doet de opname, maakt de offerte, coördineert de verscheping en sjouwt als het nodig is zelf met verhuisdozen. Wanneer er daadwerkelijk ingepakt en verhuisd moet worden, heeft hij de hulp van zes sterke parttimers. Máár, het is niet alleen belangrijk om spierballen te hebben, het belangrijkste aan zijn personeel vindt Aaron dat zijn medewerkers eerlijk en betrouwbaar zijn.

Aandacht voor de klant
Zo’n negentig procent van de verhuizingen die Meyer Moving Bonaire regelt, zijn verhuizingen tussen Nederland en Bonaire. De overige klussen zijn voornamelijk tussen Bonaire en de Verenigde Staten of Curaçao. Dat er meer en meer nieuwe mensen op Bonaire komen wonen is voor het bedrijf heel gunstig. Zo wordt het verhuisbedrijf regelmatig ingeschakeld door lokale organisaties of bedrijven om voor hen nieuw personeel vanuit het buitenland naar Bonaire te verhuizen. Ook de onderneming Rocargo houdt zich bezig met verhuizingen van en naar Bonaire. “Maar waar zij zich voornamelijk richten op cargo en er verhuizingen bij doen, focussen wij ons volledig op verhuizen en alles wat daarbij komt kijken,” aldus Aaron.

Meyer Moving Bonaire onderscheidt zich door persoonlijke aandacht en klantgerichtheid, geeft de projectmanager aan. Er zijn geen standaard pakketten of prijzen, omdat elke verhuizing anders is en iedere klant andere wensen heeft. De offerte wordt pas gemaakt nadat zorgvuldig met de klant overlegd is in welke mate hulp bij de verhuizing gewenst is. Die klantgerichtheid en persoonlijke aandacht liggen Aaron uitstekend. Nadat hij de hotelschool in Maastricht afrondde, werkte Aaron jarenlang in de hotelwereld. “Eerder boekte men een kamer bij mij, nu een verhuizing, maar in beide gevallen is het heel belangrijk om goed te luisteren naar wat de klant wil”. Aaron geniet van het contact met klanten, of dat nu persoonlijk is, of via de telefoon of e-mail.

Lokale samenwerking
Anders dan in de hotelbranche werkt de lokale manager in zijn huidige functie vaak alleen. Gelukkig is het contact tussen de verschillende filialen van Meyer Moving erg goed. Regelmatig heeft Aaron contact met zíjn manager, Bert Spierenburg, die de directeur is van de Caraïbische filialen van het bedrijf. Van hem heeft Aaron veel geleerd, met name over de administratieve kant van zijn functie. Wanneer Aaron even snel wat wil overleggen, of praktische vragen heeft over het laden en lossen, stapt hij binnen bij Amado Felix van Archie Tours. Van hem heeft Aaron de kneepjes van het vak geleerd. De bedrijven zijn buren van elkaar aan de Kaya Nikiboko Noord, maar ook zakenpartners en vrienden. Archie Tours deed voorheen veel verhuizingen op Bonaire, maar zij hebben hun focus inmiddels verlegd naar personenvervoer. De steun van het buurbedrijf waardeert Aaron enorm. Meyer Moving Bonaire werkt ook nauw samen met andere lokale bedrijven, zoals Don Andres, die de verscheping van Bonaire naar Curaçao regelt.

Bijzondere momenten
Of Aaron over tien jaar nog op deze plek zit, durft hij niet te zeggen. Wel hoopt hij nog steeds werkzaam te zijn binnen de verhuisbranche. Zijn werkzaamheden zijn iedere dag weer anders en keer op keer belandt hij in bijzondere situaties. Terwijl veel mensen denken dat verhuizen een simpele zaak is, komt er heel veel bij kijken, legt Aaron uit. Een verhuizing of emigratie is altijd een spannend moment in het leven van een klant en soms zelfs bijzonder emotioneel. “Op die privémomenten zijn wij daar, wij horen en zien dingen die anderen niet te zien krijgen.” Bijdragen aan een goed verloop van deze bijzondere momenten en het contact met de klant houden het vak interessant voor de projectmanager.

Doorzettingsvermogen
Aaron is trots op de groei die het bedrijf doormaakt mede dankzij zijn werkzaamheden. Voordat de projectmanager deze baan bij Meyer Moving kreeg, heeft hij tal van andere functies vervuld. Aaron adviseert jongeren die een baan zoeken op Bonaire dan ook om geduld te hebben en intussen aan het werk te blijven. “Als je voor manager gestudeerd hebt, moet je niet verwachten dat je meteen ook manager kunt worden, als je snel opgeeft kom je nergens hier.””

Zijn huidige functie vereist ook doorzettingsvermogen. Zo hoopt hij in de toekomst meer directe banden aan te kunnen gaan met grote werkgevers op het eiland om voor hen personeelsverhuizingen te regelen. Om dat doel te bereiken is het volgens het Aaron het beste om zich samen met zijn collega’s voor honderd procent in te zetten voor zijn huidige klanten en altijd goed werk af te leveren.

Leave a comment