Energie

2 2016“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken”. 

Mahatma Gandhi

Je werk en privéleven zijn niet strikt gescheiden.
Je herkent het vast wel; veel positieve energie op je werk, betekent opgeladen terug naar huis. Had je een baaldag op kantoor, dan is de kans groot dat je thuis neer ploft op de bank met een glas wijn. Omgekeerd geldt dat eveneens; als je privé iets heel leuks beleeft, heeft dat impact op je werk. Maak je iets vervelends mee, dan is dat meestal ook van invloed op je werk. Acties en activiteiten die je onderneemt en/of gebeurtenissen die je meemaakt, kunnen je energie geven of doen verliezen. De persoon in kwestie en de manier waarop hij of zij met de situatie omgaat, bepalen over het algemeen welke van de twee het wordt en in welke mate. Energie zul je zeker krijgen op het moment dat je vooraf gestelde doelen behaalt. Deze door succes gegenereerde energie zet je er vervolgens toe aan om weer nieuwe en hogere doelen te stellen en de omzet en dus de winst van het bedrijf te doen toenemen. Probeer vooral anderen hierbij te betrekken, niet alleen omdat zij kunnen ‘meeliften’ op deze positieve energiestroom, maar ook omdat samen resultaten boeken een nog grotere energieboost met een nog grotere impact teweegbrengt.

Leave a comment